Sport

A győzelem istennőjét varratta magára a bronzérmes magyar olimpikon

Bors

Létrehozva: 2021.09.08.

<p>Nikét, a győzelem istennőjét tetováltatta a jobb alkarjára Hárspataki Gábor karatés, akinek életre szóló élményt jelent a tokiói olimpián szerzett bronzérme. Ez már a második tetkója. </p>

Egy fantasztikus tetoválással örökítette meg magán az MTK karatékája, Hárpataki Gábor, mit jelent számára a nyári olimpián szerzett bronzérme. 

– A tetoválásom összetett. Jobbra az első hegy, amit egy ember próbál végig járni, az a mostani eredményeimre utal, amiket elértem. A másik hegy balról, ami magasabban van, azok a jövőbeni céljaim, amiket el szeretnék érni – magyarázta a Borsnak a 25 éves sportoló, aki először az olimpiai szereplésének kiharcolását követően varratott a jobb alkarjának belsejére egy öt karikát, illetve egy babérkoszorút. – A központi alak, Niké, a győzelem istennője és benne pedig az az idő, ami mindent megfordított az életemben, nem csak a meccset. 

Mint sokan emlékeznek rá Hárspataki az utolsó csoportmeccsén 8 másodperccel a japán Nisimura Kent elleni meccsének vége előtt tudott bevinni egy fejrúgást, amivel kiharcolta az elődöntőt és bebiztosította a bronzérmét Tokióban. 

– A szoborról tudni kell, hogy az alja azért van összetörve, mert az jelképezi a pályafutásom elejét, ahol még kezdő, kis szeleburdi gyerek voltam, a teteje pedig az egész életem kicsúcsosodását jelentő tokiói sportcsarnokot, a Nippon Budokánt örökíti meg. Nagyon hálás vagyok Fóris György tetoválóművésznek, hogy ezt így megtervezte és felvarrta rám. Olyan lett, amilyennek megálmodtam. Ez a második tetoválásom, ami az olimpiáról szól, de boldog lennék, ha a felkaromon a párizsi játékokat is megörökíthetném.

Hárspataki hozzátette, hétvégén már egy kvalifikációs versenyen lép tatamira, novemberben pedig a dubai vb-n szerepel majd. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek