Sport

Kemény Dénes: Nem látom annak okát, hogy váltani kellene

Bors

Létrehozva: 2021.08.16.

A legendás kapitány létfontosságú döntésről beszélt.

Forrás: Bors

Sokan úgy vélték, miután a női pólósok 10-9-re megverték a címvédő, a később újabb olimpiai aranyérmet szerzett USA-t, akár az arany is meglehet – írja a Metropol.

Sokféle leosztás

Effélét feltételezni lehetetlenség – szögezi le Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi válogatott exkapitánya. – A fő esélyes Egyesült Államok mögött akadt hat olyan válogatott, amelyik sokféle módon eloszthatta volna egymás között a végső helyeket a másodiktól a hatodik pozícióig bezárólag.

Kiemelendő Bíró Attila kőkemény építőmunkája, elvégre egy olyan együttest utaztatott ki, amelyik csak egyszer, a spanyolok elleni elődöntőben kapott mattot.

Ami mindig benne van a pakliban – magyarázza Kemény. – És jó, ha az amerikaiak is tudják, a tőlünk a csoportban kapott pofon után tértek magukhoz. Ha mi nem nyerünk ellenük, talán nem is döbbennek rá, hogy nem elég, ha csak az úszódresszüket viszik medencébe.

Bíró jó döntés

Bíró Attila éppen Kemény elnöki munkálkodása éveiben jutott állásához, és a lehetőséggel fényesen élt is.

Előzetesen több olyan edzőkolléga is megkeresett, akik értői a női pólónak, és ők javasolták Attilát, azzal egyetértettem, majd az elnökség szentesítette a kinevezését.

Hogy Bíró marad-e a tisztében, arról újra az elnökség dönt, hiszen az olimpiával az ő kinevezése is lejár.

Nem látom annak okát, hogy váltani kellene – így Kemény. – Ami pedig a párizsi olimpiáig vezető utunkat illeti, meg kell várnunk, hogy kik azok a játékosok, akik esetleg közlik: ők a nemzeti színekben nem játszanak tovább.

Lehetett volna hatodik is

Fájlalnám a visszavonulásokat, elvégre Attila stílusosan játszó kollektívát hozott össze, mellyel korábban nyert Eb-t. Tokióban a sorsdöntő fordulat a Hollandia elleni a negyeddöntőnk volt, azon múlott, hogy fiaskó esetén hatodikként is zárhatunk…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek