Sport

Egykori nagyágyúk tisztázzák: ennyi esélye van a Fradinak Svájc ellen

Bors

2021. augusztus 16. hétfő 21:45

Már csak egy lépés és két mérkőzés választja el a Ferencvárost attól, hogy a tavalyi idényhez hasonlóan, idén is a Bajnokok Ligája csoportkőrben rúghassa a labdát. A főtáblára kerüléshez a svájciak topcsapatát, a Young Boys-t kell legyűrni a zöld-fehéreknek.

Két egykori ferencvárosi labdarúgót kérdeztünk az esélyekről. Esterházy Márton arról beszélt, veszélyes ellenfélnek tartja a svájciakat, ugyanis nem lehet véletlen az, hogy a berni együttes az elmúlt években toronymagasan nyeri a svájci bajnokságot.

Ötven-ötven százalék esélyt adnék mindkét csapatnak a tovább jutásra – mondta Esterházy Márton.

– Szerintem, nincs jelentősége annak, hogy a "tőzsdén" melyik gárdát jegyzik magasabban, melyik az értékesebb, a pályán dől el, a két találkozón ki a jobb. A svájciak jól kihasználják az adott lehetőséget, a tehetséges fiataljai mellé bátran honosítanak labdarúgókat (is), és a légiósokkal megerősödve veszélyes csapatot állítanak pályára. Ezzel együtt, bízom a mieinkben.

Bálint László szerint, ismerve a svájci válogatott játékát és eredményeit, túl sok jóra nem számíthatnak a fradisták a Young Boys ellen. Egy igazán eredménycentrikus csapattal találkoznak Dibuszék, olyannal, amelynek tulajdonosai szigorúan üzleti alapokra helyezték a csapat irányítását.

– Nincsenek titkok – mondta Bálint László. – Bevált a módszerük, mondhatni lesöpörték a Baselt és a Grasshopperst is a trónról, egyeduralkodókká váltak Svájcban.

Bálint úgy gondolja, hogy nagy, de nem megoldhatatlan feladat előtt áll a Ferencváros, mert a svájciak igen erős és jól képzett játékosokat vetnek be a mérkőzésekre.

– Talán nekünk kedvezhet, hogy a "Fiatal Fiúk" nem az erőfutballt tartják szem előtt, pedig fizikálisan nagyon egyben vannak – folytatta. – Játsszák a focit, és ez nekünk jó lehet. Összességében egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy a két mérkőzés végeztével, mi, tehát az FTC várhassa a BL-sorsolást. Bízom abban, hogy Tokmac is bevethető lesz, de nélküle is elég erős a csapatunk. Megígérhetem, hogy bármi is lesz az első meccs eredménye, a visszavágón az Üllői úton, a gyönyörű stadionunkban szurkolok a fiúknak.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

mindmegette.hu

4 dolog, amit SOHA ne csinálj a konyha takarítása közben

life.hu

Sztárok, akiktől el kellett búcsúznunk 2021-ben

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

delmagyar.hu

A Tiszába ugrott egy személy Szegeden - Fotók

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Corrales-bravúrokkal Spanyolország elődöntős

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

she.life.hu

Rossz hírem van: ez történik veled, ha nem szexelsz rendszeresen

mandiner.hu

Fürjes Balázs: Nem lesz privatizáció, a Haggenmacher villa köztulajdonban marad!

life.hu

Ez a hatóanyag gyorsítja a koronavírusból való felépülést: gyógyszertárakban vény nélkül kapható

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria