Sport

Óriási a baj: Nagy csapás fenyegeti a sztárklubot

Bors

2021. július 26. hétfő 18:55

A Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi mellett akár az összes új igazolás is parkolópályára kerülhet a tavaszi idényig.

Forrás: AFP

Közel két héttel ezelőtt már azt harsogta a spanyol sportsajtó, hogy Lionel Messi hosszas alkudozás után végre dűlőre a Barcelona vezetőivel a maradása feltételeiről. Ehhez képest a hatszoros aranylabdás futballcsillag azóta is szabadon igazolható, hiszen június végén lejárt a szerződése. A legfrissebb hírek szerint viszont még akkor is pórul járhatnak a felek, ha aláírják az új megállapodásukat. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy ősszel sem Messi, sem a Barca többi nyári, új igazolása - többek között Sergio Agüero és Memphis Depay - nem léphet pályára.

Az ESPN értesülése szerint a legrosszabb forgatókönyvre is van esély. Ez akkor következik be, ha az eladósodott katalánok továbbra is képtelenek teljesíteni a spanyol liga pénzügyi előírásait - azaz a gyakorlatban: túl magasak maradnak a focistáknak járó fizetések. Hasonló esetben, 2014-ben a Getafe kénytelen volt lemondani Pedro León szolgálatairól.

Ami a barcelonai gigagázsikat illeti, a Copa América-győzelem után családjával nyaraló Messi már belement, hogy a korábbiaknál (sajtóhírek szerint négy év alatt közel 200 milliárd forintnyi összegnél) kevesebbet keressen. Csakhogy ez messze nem elég.

A legtöbbet zsebre tevő kerettagok közül még nem egytől meg kéne szabadulnia a klubnak, hogy csökkenjen a bérkeret. Különösen Antoine Griezmann, de Miralem Pjanic és Samuel Umtiti is jutányos áron keresi új kenyéradóját, de éppen a magas fizetést garantáló szerződésük miatt nem írnak alá bárhová - és főleg bármennyiért. Könnyen a Barca nyakán maradhatnak.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet