Sport

Nehezen viseli a nyomkövetőt a magyar olimpikon és edzője

szs

Létrehozva: 2021.07.20.

Nyomon követik a szigorú japán rendezők a sportolókat, az edzőket és mindenkit, aki hivatalosan tartózkodik az olimpiai faluban, a sportcsarnokokban, továbbá az ötkarikás versenyek helyszínein.

Három hete még lábsérüléssel küszködött az Európa-bajnoknő tornásznő, Kovács Zsófia, de ez már a múlté. Viszont akad egy másik gondja, és ez a japánok szigorú ellenőrzése az olimpiai faluban és a versenycsarnokban. 

Nem panasz, de sokakat zavarják a szigorú előírások – mondta Zsófi edzője, Trenka János – Nem kellemes a mobiltelefonunkba feltöltött program, amely egyfajta nyomkövető. Mindent látnak, ellenőriznek. Azt is, hogy merre járunk, nem tértünk-e le a szervezők által engedélyezett útvonalról. 

De hát nagy célért áldozatot kell hozni, az olimpiai falu és a versenyszínhely közötti útvonalat már kívülről tudják, bíznak benne, hogy véletlenül sem lépnek le a kijelölt útról. Persze előbb-utóbb mindenki megbirkózik a kellemetlenséggel, Kovács Zsófia is lassan túlteszi magát rajta. Mint, ahogyan azon a gerenda gyakorlaton is, amelyet a dohai Világ Kupán mutatott be, és amit nem díjaztak eléggé a pontozók. 

Azóta egy másik elemet építettünk be a gyakorlatomba, és már alig várom a vasárnapi kvalifikációs versenynapot – árulta el a dunaújvárosiak kétszeres Eb-győztes tornásznője.

Zsófi az utolsó héten mentálisan eléggé maga alatt volt – nyilatkozta Trenka mester. – Szerencsére már feljövőben van, és ha vasárnap mind a négy gyakorlatát, a talajt, gerendát, felemás korlátot és ugrást hibátlanul bemutatja, ott lesz a jövő csütörtöki 24-es egyéni összetett fináléban.

Mivel a „legingatagabb” szer, a gerenda remekül ment a Világ Kupán, hihetünk abban, hogy kellemes meglepetést szerez, bár inkább felemás korláton bír igazán anyagerős gyakorlattal, amivel akár a legjobb nyolc közé is bekerülhet, tehát szerenkénti finalista lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek