Sport

Európa-bajnok lett a háromszoros olimpiai bajnok pólós lánya

Bors

2021. július 6. kedd 10:15

A magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott Európa-bajnokságot nyert. A csapat kapitánya az a Kiss Patrícia, akinek édesapja a háromszoros olimpia bajnok, Kiss Gergely.

Még be sem töltötte a tizenötöt, de már Európa-bajnok Kiss Patrícia. Persze, könnyű neki – mondhatná bárki – ugyanis volt kitől örökölnie a tehetségét, papája ugyanis nem más, mint Kiss Gergely olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

– Nem szólok bele a játékába, persze azért megbeszéljük, mi is történt a meccseken – kezdte a háromszoros ötkarikás győztes.

– Patrícia tudja, mit akar. Elszánt, szorgalmas, testben, lélekben „együtt” van. Kialakult stílusa van, mind a sportban, mind pedig a medencén kívül egyaránt.


Kiss Gergely elmondta, minden szülőnek legalább olyan örömöt és boldogságot kíván, mint amilyet lánya és a magyar csapat okozott neki az Eb-aranyérmével.

– Külön öröm, hogy ezek a kislányok, pedig öt-hat klubból verbuválódtak össze, milyen egységes csapatot alkottak – lelkendezett a büszke papa.

Látszott rajtuk, hogy nemcsak a pólót, hanem egymást is nagyon szeretik. Mivel fiatalok, és jó kezekben vannak, nagy esély van arra, hogy két-három évig még szállítani fogják a jó eredményeket, majd később a felnőtt csapatok erősségei is lehetnek.

A siker másnapján beoltották Patríciát

A Kiss család újdonsült Európa-bajnoka különleges módon ünnepelte az aranyérmét. Hétfő reggel, amikor más még nyújtózott volna egy bajnoki diadal után, ő már az egyik fővárosi oltóponton jelentkezett, hogy megkapja első oltását a Pfizer-vakcinából. 

– Holnaptól azért lesz egy kis pihenője Patríciának, úgy is fogalmazhatnék, visszakapja egy időre a gyerekkorát. Nem lesz edzés, csak kirándulás, egy kis nyaralás és kikapcsolódás – árulta el az édesapa.  

Aztán következik a munka, hiszen edzőtáborba megy új klubjával, a KSI-vel, majd indul a bajnokság. De előtte együtt kiszurkoljuk a magyar lányoknak és a fiúknak az olimpiai aranyérmet a tokiói játékokon.
 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: a Nap és az Uránusz új utat mutat nekünk

borsonline.hu

Elfajult a botrány az Exatlonban, rátámadt csapattársára a Kihívó – videó

she.life.hu

Hiszek abban, hogy valahol valaki őrzi a szívem kulcsát

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Egy sebesült bébi bálna megmentéséért küzdenek az athéni strandon - videó

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

vg.hu

Sorra mondják le koncertjeiket a világsztárok, kidőltek a Covidtól a stábtagok

life.hu

Nem enyhül Koltai Lajos gyásza: "Ugyanúgy érintetlen az otthonunk, mint amikor Kati még élt"

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó