Sport

Most vagy soha! Pólósztárjaink utolsó esélye az olimpia

Bors

Létrehozva: 2021.07.20.

Csapó Gábor, az egykori világklasszis vízilabdázó szerint aranyérmes is lehet férfi vízilabda-válogatott Tokióban. Ha nem sikerül a bravúr, nehéz napok jöhetnek a sportágban.

Néhány nappal ezelőtt a BENU Kupán alaposan megvertük az ötkarikás játékokon amúgy nem szereplő oroszokat, de kikaptunk a horvátoktól, végül döntetlent értünk el a spanyolokkal. Nem csoda, néhányan nem túl optimisták az olimpiai szereplést illetően. Csapó Gábor azonban nem tartozik ezek közé.

Én aranyat várok a fiúktól – szögezte le Csapó, az 1976-os montreali olimpia pólós bajnoka. – A horvátok óriási akarattal jöttek Budapestre, tudniillik pár nappal korábban kétszer is legyőztük őket Sibenikben, azaz a saját oroszlánbarlangjukban. Most visszaadtak valamit nekünk...

Csapó szerint nem lehet kétséges, – ha sikerülnek az átlövések, a kupán látott sikeres figurák, a mi kapunk előtti blokkolások – sima lesz a továbbjutás a legjobb nyolc közé. Utána pedig az egyenes kieséses szakasz következik, ahol kőkemény csaták jönnek soron. Tokióban Spanyolország társaságában edzőtáborozik válogatottunk. Csapó szerint semmi ok az aggodalomra.

Ezen a szinten alig van már szakmai titok – jelentette ki. – Több az előnye ezeknek az edzéseknek, mint a hátránya. Emlékszem, 1976-ban a románokkal tréningeztünk együtt Budapesten. Lényegesen gyengébbek voltak nálunk, emiatt kicsit vissza is estünk formánkban, Kanadában mégis miénk lett az első hely. Szóval, ha most nem nyernek, akkor soha – fűzte hozzá az olimpiai bajnok.

Csapó Gábor búcsúzóul elmondta, jó érzés volt látni a BENU Kupán, hogy több pólós játékán látszott az ihlet, ami nélkül nem lehet olimpiát nyerni.

De sajnos a nézők az olimpián ebből mit sem láthatnak a zárt kapuk miatt. Szurkolók nélkül, üres uszodában játszani, nem túl üdvözítő. Ám ha valaki olimpiai aranyat kíván, annak minden akadályt le kell győznie.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek