Sport

Figyelem! Keresik az ország leggyorsabb emberét!

Bors

2021. június 28. hétfő 17:35

Sztáratléták viadala mellett Székesfehérváron lesz a Mennyit futsz százon? döntője.

Mindenki próbára teheti magát, hogy mennyire közelíti meg a profi sprinterek szintjét! A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága ugyanis idén is megrendezi a hagyományos, amatőröknek szóló 100 méteres futóversenyét, a Mennyi futsz százon?-t. A selejtezőket június 29-én, 18:00 órakor tartják a Margitszigeti Atlétikai Centrum vadonatúj rekortán pályáján, a verseny döntőit pedig július 6-án, kedden a Gyulai István Memorialon, a sztáratléták viadalán rendezik.

Az amatőr és haladó, férfi és női kategóriákat felvonultató, 100 méteres amatőr sprintverseny idén ünnepli 10. születésnapját, így a tavaly, a pandémia miatt elmaradó esemény idén igazán különlegesnek ígérkezik. A Mennyit futsz százon? verseny minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott. Klubigazolással, versenyengedéllyel rendelkező atléták jelentkezését is elfogadják a haladó kategóriában. A 14 év alattiak – klubigazolástól függetlenül – automatikusan az amatőr kategóriába kerülnek.

– A Mennyit futsz százon? tökéletes lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja, milyen egy profi atlétikai verseny hangulata, élménye és izgalma. Kicsik és nagyok egyaránt azért küzdenek, hogy 100 méteren legyőzzék saját határaikat. A döntőbe jutók számára pedig biztosan felejthetetlen élmény lesz a világ egyik legmagasabban rangsorolt nemzetközi atlétikai versenyén pályára lépni, ugyanazon a rekortánon, amelyen aznap világcsúcstartó futók teszik meg ugyanezt – véli Deutsch Péter, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottságának elnöke.

Az, hogy a Mennyit futsz százon? mindenki számára nyitott, a 83 éves Lóki Tamásné példája bizonyítja.

Ebben az évben nagyon nagy volt a meleg, így keveset tudtam edzeni, de a körülmények tökéletesek, így nem esett nehezemre lefutni a távot, ráadásul, így 83 évesen meg is vagyok elégedve a 21.68-as idővel

– mesélte a 2019-ben már sokadik alkalommal rajthoz álló hobbisprinter.

A július 6-i verseny kategóriánkénti első három helyezettje díjazásban részesül. A döntők selejtezőit 2021. június 29-én 18.00 órától tartják az amatőr sportolók számára mindig nyitva álló kultikus budapesti edzőközpontban, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Ráadásul a résztvevők a MAC nemrégiben megújult rekortán pályáján tehetik próbára magukat. A selejtezőkön a professzionális időmérést versenybírókkal biztosítják a szervezők. Nevezni a www.gyulaimemorial.hu weboldalon vagy személyesen a helyszínen, június 29-én 17.00-tól 18.30-ig. A selejtezőkön indulók száma limitált (150 fő), így a szervezők fenntartják a jogot, hogy a nevezést a jelzett határidőnél korábban lezárják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fegyvertöltényekkel bukott le a reptéren az Exatlon Hungary sztárja

vg.hu

A gázcsapok elzárásával fenyegetőzik az Egyesült Királyság is

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

mandiner.hu

Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

vg.hu

Az Egyesült Királyság elzárja az EU-ba vezető vezetékeket, ha az orosz gázválság fokozódik

origo.hu

Ha nem akarjuk úgy végezni, mint a dinoszauruszok, ez az egy megoldásunk maradt

mindmegette.hu

Durva átalakulás: Horváth Gréta előtte-utána fotót posztolt közel 20 kilós fogyásáról

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

További cikkek

Legenda

Megszólalt egy közeli barát, elmondta az igazat Michael Schumacher állapotáról

Arany

Jöhet a palacsinta! Milák Kristóf 100 méteren is világbajnok