Sport

Géresi Krisztián végleg csatlakozhat a Puskás Akadémiához

szs

2021. március 22. hétfő 13:45

Madarat lehet fogatni Géresi Krisztiánnal, ami tökéletesen érthető, hiszen a Puskás Akadémia balszélsője meghívót kapott futballválogatottunkba.

Forrás: Nemzeti Sport

Marco Rossi, labdarúgó-válogatottunk kapitányunk Felcsútra is figyel. A márciusi három vb-selejtező előtt megjegyezte, huzamosabb ideje szemmel tartja az eredetileg a Fehérvár FC-t erősítő, de jelenleg kölcsönben a Puskás Akadémia FC-nél szereplő támadót.

Most jött el annak ideje, hogy felmérje, mire képes. Jó pontnak számított az olasz szakember szemében az, hogy a válogatott szünet előtti utolsó NB I-es fordulóban Géresi volt az, aki a Fehérvár FC ellen gólpasszt adott, amivel aztán 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia.

Géresi a vb-selejtezőkről egyelőre nem tud mit mondani, de feltételezi: azért vették figyelembe, mert a ZTE-csatár Könyves Norbert nincs ideális erőben. A szélsőt emlékeztettük Varga Kevin  törökök elleni záró Nemzetek Ligája-meccsen lőtt álomgóljára, mire megjegyezte: ez éppen vele is megeshet...

– Kevin is balszélső, szóval, rivalizálunk majd, de készen állok a kihívásra. Igen fontos számomra az, hogy a Fradi mögött megszerezzük a bajnoki ezüstérmet a Puskással.

Öröme dupla, hiszen két olyan évet hagyott maga mögött, amikor kétségek gyötörték, tudniillik fogalma sem volt arról, hogy egyáltalán labdába rúghat-e még.

– Négy éve jelentkeztek először a gerincpanaszaim, edzés után mindig fájdalmat éreztem – emlékezik a 26 éves labdarúgó, aki egyik orvosi rendelőből járt a másikba. Gyógytornászok segítségét is kérte, de semmi sem segített.

– Még szerencse, hogy a Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán kiállt mellettem, miközben a fehérvári csapat akkori szerb trénere, Marko Nikolics azt éreztette velem, hogy lassan illene már játszanom is…

E kínos időszak végére akkor került pont, amikor dr. Lazáry Áron specialista a fővárosi Gerincgyógyászati Központban szembesítette a valósággal: a konzervatív kezeléssel semmire se jutnak, majd műtétet javasolt.

– Abba beleegyeztem, Lazáry úr végezte el a beavatkozást 2019-ben. A csigolyáim között észlelt, a bajt okozó úgynevezett mikromozgást egy stabilizáló sebészi beavatkozással megszüntette. A két csigolya közé implantátumot helyezett, ami később előírásszerűen becsontosodott.

De kálváriájának még nem volt vége, mert a combközelítő izmába továbbra is sugárzott a fájdalom. Ezen a magyar válogatott német földön dolgozó fizioterapeutája, Fehér József segített úgy, hogy beajánlotta egy német sebész keze alá. A műtét óta nincs panasza.

Mivel Krisztián a Fehérvár FC-ben kevés játéklehetőséghez jutott, a kölcsönadását kérte, és 2022 januárjáig a Puskás Akadémiához került.

Felcsúton remekül érzem magam, ezért nem kizárt, hogy az Akadémia végleg megvásárol.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

888.hu

Gyurcsány lejáratta a vita műfaját a hazugságaival

magyarnemzet.hu

Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a budapesti gyilkost

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok