Sport

Várkonyi: Bujtor István volt a színészek Peléje

Bors

Létrehozva: 2020.11.15.

Forrás: MTI

Várkonyi Sándor kihagyta az idei SZÚR-t, azaz a színész–újságíró futballrangadót, a magyar sportújságírás doyenje ugyanis derékfájdalmakkal küszködik. Pedig 83 évesen is készült rá, hogy szerelést öltsön.

Többször 80 ezer néző előtt küzdöttünk a régi Népstadionban – idézte fel az 1961 és 1986 közötti SZÚR-okra emlékezve. – De sosem izgultam, ellenkezőleg, dagadt a keblem, elvégre rajtunk kívül csak Puskás Öcsiék Aranycsapata tudta így megtölteni a lelátókat.
Remek színészekkel nézett farkasszemet, amilyen a néhai Bujtor István volt, hogy a háromszoros ökölvívó olimpiai bajnok „vendégművészről”, Papp Lászlóról ne is beszéljünk.
Laci zenésznek és futballistának egyaránt kiváló volt, ördöngösen bánt a labdával – jellemezte Várkonyi.

Az újságíró-válogatott olyanokból verbuválódott, akik nem csak írtak a fociról, de értettek is hozzá.

A Népsport színeiben kispályás bajnokságon szerepeltem, a legfogósabb feladatot mindig az MTI csapata jelentette, ugyanis a néhai szövetségi kapitány, Hoffer József, illetve Boskovics Jenő erősítette, kellőképpen tartottam is tőlük.

Várkonyi hiányolja a heti két tréninget, amelyet a Fradi népligeti bázisán tartottak, de a pandémia közbeszólt. Elmehetne ugyan futni a környéken, de úgy véli, labda nélkül nem az igazi.

Addig futballozok, ameddig bírom. A fiatalabb kollégák megesküdtek rá, ha én 90 esztendősen pályára lépek, ők is kitartanak 83 éves korukig.

Várkonyi legalább harminc SZÚR-rangadója közül – tudniillik gyakran vidékre is leruccantak – érthető, ha képtelen csak egyetlen emlékezeteset kiemelni. Egyszer egyébként a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, Rudolf Pétert is megdorgálta, hogy sportszerűen futballozzon, különben hátsón billenti.

A Kossuth- és Jászai-díjas színész azt válaszolta: „Ugyan már, Sanyi bácsi, a meccs végére úgyis lehiggadsz”. Ez igaz, de még ezen a találkozón betartom az ígéretemet… – vágtam vissza neki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek