Sport

Mindenki kidőlt, nem áll ki az Újpest - Nem csak a három pontot bukhatják

Bors

Létrehozva: 2020.11.05.

Mindössze két ép focistája maradt az Újpestnek, amely jelezte az MLSZ-nek, hogy nem áll ki a pénteki, DVTK elleni bajnokira. A klubnál abban bíznak, csak a három pontot veszítik el.

Áldatlan állapotok uralkodnak Újpesten. Azok után, hogy a csapat már az MTK ellen 4-0-ra elveszített hazai bajnokira is csak ifistákkal a kezdőben tudott kiállni, újabb koronavírus-fertőzötteket találtak a keretben. Mindössze két olyan játékos maradt a lila-fehérek első csapatából, aki egészséges, ezért a keddi, DVTK által elutasított halasztási kérelem után, tegnap bejelentette a klub, hogy nem áll ki a pénteki bajnokira. Az Újpest közleményt adott ki, amiben hangsúlyozta, hogy a továbbfertőzés veszélye, valamint a saját fiataljaik és az ellenfél játékosai-nak egészsége érdekében el sem utazik Miskolcra.

Tudjuk, a jelenlegi szabály szerint 3-0-s gólkülönbséggel a három pont a Diósgyőrt illeti, és azt is, hogy ki kell szolgálni a szponzorokat és a tévét, de ez már egy annyira extrém helyzet, hogy reméljük ezt az MLSZ is figyelembe veszi a döntéshozatalnál – árulta el Galambos Sandra, az Újpest kommunikációs vezetője. A szövetség versenybizottsága tegnap tárgyalta az ügyet, de lapzártánkig nem született döntés. Ettől függetlenül már így is sok kritika éri az MLSZ-t, hogy a jelenlegi „koronavírus-szabálya”, miszerint klubokként egy meccset lehet elhalasztani a bajnokságban, azt is csak akkor, ha ahhoz az ellenfél is hozzájárul, hibás, és nem biztosítja az egyenlő feltételeket.

Ez is érdekelheti!

Hoppá! Curtis visszatér - itt a hivatalos bejelentés

Nem áll ki az Újpest a DVTK elleni mérkőzésre – 25 játékosból 23-an koronavírusosak

„Bekövetkezett, amitől tartottunk” – az újpesti focicsapat nagy része koronavírusos

Két hónapja, amikor megszületett a szabály, egyetlen klub sem jelezte, hogy nem ért vele egyet. A döntéshozók sem tudhatták, hogy mára ilyen sok fertőzött lesz. Meglátjuk, kell-e finomítani a jelenlegi előírásokon – magyarázta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A Szeged sem vállalta a meccsét

Az NB II-es Szeged focicsapata tegnap játszott volna bajnokit Soroksáron, de nem utazott el a fővárosba, mert 17 koronavírusos focistája van. A többiek legújabb tesztjeinek eredményeit nem ismerve pedig nem akarták az ellenfelet megfertőzni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek