Sport

A megalázó német vereség után Matthäus visszakövetel három öreg focistát

Bors

Létrehozva: 2020.11.29.

Úgy fest, Joachim Löw szövetségi kapitány szerződését nem bontja fel a német futballszövetség.

Forrás: reuters

Kevés futballkedvelő embert lepne meg Löw menesztése azt követően, hogy az 1931-es, Ausztria elleni 6-0-s fiaskóhoz hasonlóan november 17-én a Nationalelf féltucatot kapott a spanyoloktól, és cserébe egyet sem rúgott.

Nem hittem a szememnek – kommentált Lothar Matthäus, aki 1990-ben vb-aranyérmet szerzett Németországgal játékosként, ké­sőbb – mások mellett – a magyar válogatott kapitányaként is dolgozott.

Bár azt nem emlegeti, hogy Löw kapitányt meneszteni illene, inkább azzal a tanáccsal szolgál neki, hogy az általa korábban kiebrudalt három rutinos játékost rögvest hívja vissza az arcvonalba.

– A 2018-as oroszországi vb-felsülésünket követően Löw megkap­ta az esélyt válogatottja újjáépí­tésére, de a 0-6 bizonyítja, hogy semmire se ment. Tilos várni, azonnal lépnie kell – folytatta Matthäus, és egyből közölte is: a rutinos egyéniségek közül Thomas Müllert, Mats Hummelst és Jérome Boatenget hívja vissza Löw.

– Különösen Hummels és Boateng javítana a helyzeten, de látjuk a Bayern München formáján, hogy a támadó Müller is parádé­san teszi a dolgát – indokolt Matthäus. Manuel Neuer kapus aligha örvendett 96., német kapusrekordot jelentő válogatottságának, hiszen életében először ka­pott egy meccsen hat gólt.

– A lefújás után nem kritizáltam a mezőnyjátékosainkat, elég nekik a maguk ba­ja ezzel a féltucattal. De hogy változásra van szükség, az a napnál is világosabb, hiszen a se­villai találkozón számtalan al­ka­lommal tiszta spa­nyol lövőhelyzettel kellett szembesülnöm...mond­ta Neuer.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek