Sport

Vincze Balázs: Benedek Tibi mutatja az irányt

Gergely

2020. október 10. szombat 14:00

Az UVSE csapata alaposan bekezdett a vízilabda-bajnokságban. A fiatal gárdát Vincze Balázs irányítja, aki örök barátjától, Benedek Tibortól vette át a karmesteri pálcát.

Forrás: Nemzeti Sport

A szakembereket is meglepte a fiatalok repülőrajtja. Már-már a bajnoki dobogóról, esetleg az aranyról is suttogtak az uszodában, de a margitszigeti klubot irányító, egykori Európa-bajnok mester tisztában van azzal, még nem az UVSE a legerősebb honi vízilabdacsapat.

– Maradjunk a földön, dolgozzunk tovább keményen – kértem a fiúktól a győzelmek után – mondta Vincze Balázs. – Kiemeltem, bebizonyosodott, érdemes volt a megnehezített körülmények közepette, azaz a koronavírus okozta problémákban is kőkeményen edzeni. A saját bőrükön tapasztalhatták, milyen sokat fejlődtek.

Vincze természetesen nem felejti el, kitől örökölte meg a klubot, illetve a csapatot.

– A felnőttcsapat irányítása mellett a legfontosabb feladatom, hogy a több mint háromszáz gyerek oktatása, nevelése, képzése ne térjen le arról az útról, amelyet Benedek Tibor fektetett le és haladt rajta egészen élete végéig. Szerintem, a most még nagyon fiatal játékosaink közül, ha folytatják a sokszor kegyetlenül nehéz munkát, belátható időn belül a válogatott csapatba is bekerülhetnek. Ott a példa előttük, hiszen szegény

Tibor sem a tehetségével, hanem az alázatos munkájával, kitartásával és szorgalmával lett a világ legjobbja.

Őt is idézhetném, és a saját példámmal is megerősíthetném a gondolatot, hogy a magyar válogatottba nehezebb bekerülni, mint egy világversenyt megnyerni.

Az UVSE szárnyalása meddig tarthat?

– Továbbra sem a bajnoki címért hajtunk, hanem, hogy a velünk pariban lévő, közel azonos erősségű gárdákat, otthon biztosan verjük. Aztán jöhetnek a bravúrok, mert már bebizonyítottuk, a Benedek-féle út vezet a célok eléréséhez.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet