Sport

Vívónk a vírustól védi az országot

K. B.

Létrehozva: 2020.04.06.

A karanténból megy az ország északi határát védeni az olimpiai bronzérmes vívó, Rédli András. Katonaként kötelességének érzi segíteni a vírus okozta nehéz helyzetben.

Forrás: BAON/Pozsgai Ákos

Két hetet töltött karanténban a március eleji, budapesti Grand Prix-verseny után a Honvéd világ- és Európa-bajnok párbajtőrözője, mert ott érintkezhetett vírus sújtotta országból érkező sportolókkal. A katonaként a honvédség kötelékébe tartozó Rédli már ekkor jelezte, a vesztegzár végeztével szeretné ha­tár­vé­de­lem­mel segíteni az országot a kialakult járványhelyzetben.

– Most éppen a laktanyába tartózkodom, a héten ide vagyok beosztva, aztán majd a következő, jövő heti váltás alkalmával megyek az északi határra – mondta a Borsnak a 36 éves sportoló, akinek ahogy 2017-ben a mingránsveszély idején a déli határon, úgy ezúttal is a járőrözés lesz a feladata.

– Amikor megláttam, hogy ismét lehet jelentkezni, egy percig sem gondolkodtam. Örülök, hogy katonaként tudok segíteni ebben a helyzetben. Most a sport másodlagos, nekem is van két 80 év feletti nagymamám, az ő életük fontosabb, mint a jövő évi olimpiára való felkészülés.

Rédli hozzátette, a laktanyában ők is elővigyázatosak. A belépésnél mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítés és a hőmérőzés. Bent mellőzik a kézfogást, és ebédnél is legalább két méter távolságra ülnek egymástól.

– A munkán kívül én sem megyek társaságba, ha a szabadba vágyom, akkor is csak a barátnőmmel és a kutyájával szoktunk hármasban sé­tálni – mesélte Rédli. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek