Sport

Fociban és új sportágában is magyar bajnok Hahn Árpád a háza padlásán golfozik

Szabó Sándor

Létrehozva: 2020.04.03.

Hahn Árpád egyedüli az országban, aki két „labdás” sportágban egyaránt magyar bajnok, mégpedig futballban és golfsportban.

Alapvetően a regényes nevű budapesti St. Lőrinc Golf Club edzője Hahn Árpád, aki az 1993/1994-es idényben bajnoki aranyérmet szerzett a Csank János féle legendás váci focicsapattal, 2008-ban pedig profi golf bajnoki cím került a tarsolyába.

– Afféle óraadó vándoredző vagyok, négy-öt pályán oktatok – mesélte a Borsnak az 55 éves, ötszörös magyar futballválogatott játékos. –­ Mivel a vírus miatt a személyi kontakt veszélyes, a tréningek levezetése szünetel, hiszen ezt a sportágat online tanítani képtelenség, nem modellezhető az elütött golflabda röppályája.

Hahn kiemelte, életkora miatt jobb is, ha mostanság odahaza tartózkodik. Amúgy Telkiben él, és 35 éves korában vett először golfütőt a kezébe.

– Mivel jobbára a nyári időszakban képezhetek pénztartalékot, vállalkozóként pillanatnyilag nincs anyagi gondom. A felkészülésem folyamatos, mert a házam padlásán pályát építettem, ott is gyakorolok. Körülbelül négy méterről ütöm meg a golflabdát egy fehér vászonra, ezt radarkamera rögzíti, és a kapott adatok alapján tudom módosítani a mozdulatsoromat – tette hozzá Hahn, aki azt tervezi, ha túljutunk a járványon, akkor csehországi szenior profi golfviadalokon indul majd.

Az MTK, a Vác és a Honvéd egykori kiváló védőjátékosának fia, a 30 esztendős Roland szintén ismert golfversenyző, amit bizonyít az is, hogy Magyarország ifjúsági golfválogatottjának ő a szövetségi kapitánya.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek