Sport

Ferenczi István alvás nélkül futna le 221 kilométert

Bors

2020. április 23. csütörtök 22:45

Az októberre halasztott 14. Ultrabalaton-futásra is  nevezett a korábbi kiváló focicsatár, Ferenczi István, aki egyedül kívánja teljesí- teni a kihívást.

Az eredeti májusi időpont he­lyett idén a tervek szerint október 4-én, Balatonfüredről indul az Ultrabalaton, ahol a táv 221 ki­lométer. A megterhelő futóversenyen ezúttal is rajtol a 42 éves, kilencszeres válogatott Ferenczi István, aki jelenleg az NB II-es Haladás focicsapatánál dolgozik erőnléti edzőként.

– A vírus közbeszólt, de így több időm lesz felkészülni – árulta el a Borsnak Ferenczi, aki 290 élvonalbeli meccsén 101 gólt termelt, és edzés gyanánt jelenleg heti 120 kilométert fut.

– Elképzelésem szerint harminc óra alatt érek célba, ezért alvást egyáltalán nem tervezek. Étkezése spártainak ígérkezik, többek között pogácsát, rizst, kólát fogyaszt, és persze pótolja szervezete sóveszteségét. Tavaly párosban kilencvenhárom duó versengésében Soós Péterrel a 27. helyen végzett. Ferenczi akkor 135 kilométert vállalt magára, és bevallása szerint 85–90 km-nél volt egy holtpontja, de 5–10 perc pihenés átsegítette a nehézsé­geken.

– Ez egy remek kihívás, de a fő célom továbbra is az, hogy valamikor lefutom a New York Marathont – mondta Ferenczi, aki nem tagadja: tőrdöfésként érte, amikor tavaly karácsony előtt a Vasas új tulajdonosi köre nem tartott tovább igényt az erőnléti edzői munkájára. Szerencsére nem sokkal később a szombathelyi Illés Akadémia U19-eseinél ugyanilyen állást kapott, február óta pedig a Mátyus János vezette felnőttcsapatnál szintén számítanak rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Válaszolt a sztárzenész, akit az áramlopó Lagzi Lajcsi lopással vádol

vg.hu

Bebörtönzik a benzinártüntetőket

mandiner.hu

Budapestből is lehet Bucsa – lengyel konzervatív médiavezér üzenete a magyarokhoz

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

hirtv.hu

Mentő vitte el a Parlamentből a képviselőt

origo.hu

Pornójelenetbe került Curtis egy ismeretlen nővel - kép

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a szülőszobában, az orvosok sem hittek a szemüknek

mindmegette.hu

Elképesztő! Így sürög-forog Tóth Gabiék két éves kislánya a konyhában

További cikkek

Távozás

Ennyi volt, Cristiano Ronaldo súlyos döntést hozott