Sport

A fertőzött Kapásra közös otthonukban vigyáz Telegdy

GG

2020. április 1. szerda 11:00

Kapás Boglárka az Instagramon jelentette be, pozitív lett a vírustesztje. Az olimpiai bronzérmes úszóra párja, Telegdy Ádám közös otthonukban felügyel.

Forrás: Czerkl Gábor

Két héttel ezelőtt érkeztek haza az úszók a thaiföldi edzőtáborból, és estek át a kötelező koronavírusteszten. Bár elsőre mindenki egészségesnek tűnt, a protokoll szerint egy második vizsgálatra is sort kellett keríteni. Itt azonban két sportolónál, az olimpiai bronz­érmes, világbajnok Kapás Boglárka és Horváth Dávid szervezetében is kimutatták a vírust. 
„Jelenleg két hétig karanténban vagyok itthon, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatom el a lakást, csak maximum a saját kertembe megyek ki kicsit levegőzni. Ez nagyban nem változtatja meg az eddigi napi rutint, eddig is itthon voltam, csak ételt mentem ki venni.

Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet nem érzek” – mondta az Instagram-oldalára feltöltött videó­ban Kapás. Bejegyzéséhez az Európa-bajnoki ezüstérmes Horváth is hozzászólt. „Coronások, tartsunk össze” – írta a 23 éves úszó.

Kapás videójában egyébként hozzátette, szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ha semmi bajunk nincs, akkor is legyünk óvatosak, hordjunk a maszkot és a kesztyűt, valamint aki csak teheti, tényleg maradjon otthon. Mert az ő példája is mutatja, az is lehet hordozó, aki teljesen egészségesnek érzi magát. Végül azt is megígérte, ha lesz bármilyen fejlemény az állapotát illetően, arról elsőként fog beszámolni a rajongóinak.

Tucatnyian betegek?

Turi György, a Kőbánya SC mesteredzője bevallotta, megviselte a csapatot, hogy többen is elkaphatták a vírust. – Sajnos Horváth Dávid pozitív mintát produkált. A többiek fizikailag jól vannak, lelkileg viszont a béka feneke alá közelítünk – fogalmazott. – Teljes a bizonytalanság, hiszen az első vizsgálat szerint nem kaptuk el a vírust, de a második már mást mutatott ki.

Turi hozzátette, még nem zárható ki, hogy a második teszten Güttler Károly, Késely Ajna, Krajnyák György vagy éppen ő maga is fertőzött lehet. – Ahogy az orvosok mondták, billeg az állapotunk, egyelőre kétes, hogy már kifelé megyünk a fertőzésből, vagy éppen most hatalmasodik el szervezetünkben a vírus. Éppen ezért tegnap egy újabb tesztet készítettek, amelynek eredményére négy kemény napig várnunk kell.

Közben kiderült, hogy Kozma Dominik, a BVSC úszója is koronavírusos, sőt tucatnyi sportoló tesztje kérdéses.

Érdekes, hogy úszó párja, Telegdy Ádám viszont nem kapta el a vírust, pedig Thailföldön is együtt készültek, itthon pedig együtt élnek. – Mi együtt va­gyunk, eddig is együtt voltunk, egy háztartásban élünk – mondta a Borsnak a sportoló, aki hozzátette: neki mindkét tesztje negatív lett.

– Már alig vártuk, hogy folytassuk a felkészülést. Mivel az első teszt negatív eredményt hozott, nem gondoltam arra, hogy beüt a krach – magyarázta a Borsnak Kapás edzője, Virth Balázs, aki elmondta, Bogival az elmúlt két hétben eddig is csak a neten, illetve telefonon keresztül érintkezett. – Biztos vagyok abban, hogy Bogi, aki szerencsére jól van, a lehetőségekhez képest folytatja a munkát. Erősít, tornázik, hiszen profi sportoló. Bár most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon. Neki kell feldolgozni a történteket, de a hangjából ítélve nem esett kétségbe – tette hozzá Virth, akinek szintén mindkét tesztje negatív lett.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 27.: a Rák angyalként segít mindenkin, a Vízöntő megmutatja érzéseit

metropol.hu

Lassan indul a nap a Bika jegy szülöttének, de hatalmas meglepetésben lehet része

magyarnemzet.hu

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

mandiner.hu

Horvátország Bradley gyalogsági harcjárműveket vásárol az Egyesült Államoktól

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt