Sport

Féltett trófeáit is pénzzé tette már Boris Becker

Bors

Létrehozva: 2020.03.01.

Amikor 1985-ben megnyerte az angol nemzetközi teniszbajnokságot, még nem tudta, hogy Wimbledon legfiatalabb bajnoka lett. Az 52 éves német ász élete sosem volt esemény­telen...

Forrás: AFP

Életében egyszer izgult: az 1985-ös wimbledoni gálán az amerikai Martina Navratilovával (lent) kellett ropnia – szerencsére nem vétette el a lépést, pedig gőze sem volt a táncolásról.

Ki tudja, hány feleséget, szeretőt fogyasztott el, de egy biztos: négy gyermeke közül a 23 éves Noah lemezlovas, a húszéves Elias filmrendezőnek készül, a 17 éves Anna modell, a 9 esztendős Amadeus pedig rendőr akar lenni.

Bombaerős szervái miatt Bum Bum Borisnak becézték, ezt a nevet azóta német jégkrém, teniszütőmárka és rágógumi is viseli.

Három évig (2013–2016) a szerb klasszis, Novak Djokovics edzéseit irányította.

2019 júliusa óta a brit modellel, Layla Powell-lel él együtt, és tavaly lépett be Elton John AIDS elleni harcot támogató alapítványába.

A mai teniszt azért nem kedveli, mert a pálya minden pontját körbe- mikrofonozták, ezt Becker a személyiségi jogok meg- sértésének tartja. 

Bankcsődjeiről könyvet lehetne írni, pénzügyi nehézségei miatt tavaly júliusban elárvereztette teniszereklyéit, amiből 680 ezer font (246 millió Ft) folyt be.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek