Sport

Elmaradt a viadal – Betett a nyárias tél a síversenynek

K. D.

Létrehozva: 2020.02.05.

A meleg időjárás miatt nem tudja hazánk megrendezni az első nemzetközi alpesi síversenyét, amelyet csütörtök-pénteken tartottak volna. A viadalt jövő hétre halasztották, pontos időpont még nincs. 

A hét második felében rendezték volna meg Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyét a 821 méter magasan fekvő Mátraszentistváni Síparkban. Ám az elmúlt hétvége melegrekordjai aggodalmat ébresztettek szerkesztőségünkben: vajon lesz-e min csúszniuk a versenyzőknek a tavaszias télben.

– Nem tudok mit mondani. Türelmet kérek – mondta la­punknak tegnap reggel a Magyar Sí Szövetség elnöke. Miklós Edit maga is kipróbálta a pályát ja­nuár végén, de akkor még hó fedte a lankákat.

Megnéztük a sípark élőképes webkameráját, milyen állapotban van a pálya. Maradjunk annyiban: síversenyzésre alkalmatlan. A terep csak nyomokban tartalmazott havat, a környéket beborította a sár és a gyér növényzet. A hóágyúk sem mű­ködtek. 

Az üzemeltetők érdeklődésünkre elmondták, azért nem indítják be az ágyúkat, mert az esőzés és a meleg miatt nem volna értelme. A hó újra elolvad ilyen időben. 

Kora délután Miklós Edit már arról tájékoztatta a Borsot, hogy a verseny nem marad el, ám egy héttel későbbre tolják.

– Pontos dátumot még nem tudunk, de előreláthatólag a jövő hét közepén tartjuk meg

a viadalt. Ez attól függ, mikorra teszik versenyzésre alkalmassá a pályát, amelynek a rendbe hozatalán dolgozunk – mondta az elnök, hozzátéve: a szervezők értesítették a versenyzőket a halasztásról, a sajtósok pedig ezek után adtak ki közleményt a szervezési gondokról.

A látogatók elől csak a 1-es, azaz a versenypályáját zárták le, a hosszú pálya és a síoktatópálya to­vábbra is nyitva áll a sportolni vágyók előtt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek