Sport

Vízilabda Eb-elődöntő: Most elkaphatók a spanyolok!

K. D.

Létrehozva: 2020.01.23.

Az Eb legnehezebb meccse vár női pólósainkra, akik a vb-ezüstérmes spanyolokkal csapnak össze. Bíró Attila szövetségi kapitány bizakodó, szerinte most sebezhető az ellenfél.

Forrás: MTI

A franciák kiütésével biztossá vált, hogy éremért játszhat a magyar női válogatott a budapesti Eb-n, ahogy az is eldőlt, meg kell nyerni a tornát a tokiói részvételhez.

A már kvótával rendelkező spanyolokkal ugyanis az elődöntőben találkozunk, és mivel a kontinensviadalon csak egy ország szerez indulási jogot az ötkarikás játékokra, győzelem esetén a fináléban is diadalmaskodnunk kell. De már a döntőbe jutás sem lesz egyszerű, hiszen a spanyolok ellen nem túl jó a mérlegünk. Az előző öt meccset elvesztettük, legutóbb 2017-ben a Világligában győztük le őket. Ettől függetlenül Bíró Attila bizakodó. 

– Talán sebezhetőbbnek tűnnek, mint az elmúlt időszakban. A kapusuk, Laura Ester Ramos nem véd topformában. Bízom benne, hogy ez így marad a csütörtöki meccsen is – mondta a szövetségi kapitány. 

Nincs lazítás a meccs előtt

A franciák elleni negyeddöntő előtt még filmnézés is szerepelt a programban, a mai összecsapást megelőzően viszont semmi lazítást nem engedett a csapatnak Bíró Attila. – Most már százszázalékosan a spanyolokra kell koncentrálnunk. Videózás lesz, de nem filmet nézünk, hanem az ellenfelet elemezzük ki – fogalmazott a Borsnak Szilágyi Dorottya.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek