Sport

Reméli, nem takarítónő lesz Berlinben – Klinsmann taccsra tette Petryt

szs

2019. november 28. csütörtök 16:00

Szombaton a Borussia Dortmund ellen már Jürgen Klinsmann ül a Hertha BSC edzői kispadján, viszont a német focicsapat kapusedzője, Petry Zsolt lemarad arról, ugyanis felfüggesztették berlini munkavégzését.

Forrás: AFP

A 2004 óta a Bundesligában bizonyító magyar szakembert szerda este arról értesítette Michael Preetz általános klubmenedzser, hogy csütörtöktől már nem ő az első csapat kapus-trénere.

– Megtudtam, hogy a korábban a német és Egyesült Államokbeli nemzeti válogatott kapitányaként dolgozó egykori Eb-aranyérmes Jürgen Klinsmann lesz az ideiglenes tréner a berlinieknél, és ő azt az Andreas Köpkét hozza maga mellé, akivel évek óta kiváló munkakapcsolatban voltak és vannak – mondta a Borsnak Petry Zsolt. – Ebből az következik, hogy kaptam 4-5 hét afféle kényszerszabadságot, így lehetőségem nyílik arra, hogy más német csapatok edzésein hospitáljak.

Petry szerint szó sincs a menesztéséről, elvégre a szerződése meghatározatlan ideig érvényes.

– A fizetésemet rendben megkapom, és majd január első napjaiban válik véglegessé, hogy 2020. június 30-ig milyen feladatot kell ellátnom. A jelzett időpontig marad Klinsmann a Hertha átmeneti mestere. Viccesen fogalmazva: őszintén remélem, hogy nem takarítónőként dolgozok tovább Berlinben...

Felvetettük Petrynek, vajon nem egyfajta bosszú vezérelte-e Jürgen Klinsmannt, ugyanis a magyar szakember volt egyike azoknak, akik hónapokkal ezelőtt Jürgen fiát, Jonathant eltanácsolták a berlini gárdától.

– Ezt nem feltételezem – válaszolta Petry. – Tény, miután a svájci St. Gallenhez irányítottuk Jonathan Klinsmannt, a papája elég felháborodott tartalmú sms-eket küldött a telefonomra. Viszont ha régi, kipróbált munkatársával, Köpkével kíván együtt dolgozni, az ellen nincs, de nem is lehet apelláta. Jól jön egy kis pihenő, körülnézek más kluboknál, ott vajon milyen szakmai munka folyik. Preetz azt ígéri, a Hertha BSC utánpótlás korú kapusainak képzésével kell foglalkoznom januártól június végéig.

Rákérdeztünk Petrynél, vajon hogyan reagált a Hertha korábbi magyar trénere, Dárdai Pál Klinsmann ideiglenes kinevezésére.

– Ahogyan én: Klinsmann sikeres munkájában bízik, elvégre egy ilyen patinás múltú klub nem eshet ki csak úgy a Bundesliga másodosztályába.

Erre van esély, nem is kevés, hiszen a Hertha a tizennyolc tagú Bundesligában jelenleg a 15. helyen árválkodik.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet