Sport

Nyugalom! Legutóbb is pótselejtezőn jutottunk ki az Eb-re

Címkék
vereségfoci

Bors

Létrehozva: 2019.11.21.

Marco Rossi szövetségi kapitány is megmondta, szembe kell nézni a tényekkel! A negyedik kalapból indulva a negyedikek lettünk. Ám ettől még nincs veszve minden.

Forrás: MTI

A Cardiffban elszenvedett 2-0-s vereség érthetően sokakat lelombozott, s gyakorlatilag beárazta a magyar focit: a negyedik kalapból indulva csoportunkban a negyedik helyen végeztünk. Nem történt tragédia, ez a realitás. De a Nemzetek Ligája sorozatnak köszönhetően még mindig van egy út, amelyen át kijuthatunk a részben saját rendezésű tornára. Két meccsen kell túllépni, akárcsak négy évvel ezelőtt, amikor a norvégokkal pótselejteztünk (1-0, 2-1), annyi a különbség, hogy ezúttal két különböző ellenfél vár ránk.

Hogy a bolgár, izlandi, izraeli, skót négyesből első körben kikkel kezdünk, az az UEFA pénteki sorsolásán derül ki. Ha csak az európai szövetség az utolsó pillanatban nem kavarja meg a szabályokat – szeretné minél inkább helyzetbe hozni a      rendező országokat –, akkor idegenben játszunk valamelyikük ellen.
Gyepes Gábor volt válogatott focista hangoztatja: a remény hal meg utoljára, ráadásul ezek ellen a csapatok ellen reálisan nézve is van esélyünk.

– Van fél év, hogy a hiányzóink rendbe jöjjenek. Willi Orban visszatérése a védelembe rengeteget számítana – mondta a korábbi 26-szoros válogatott védő. – Sok légiósunk van, akiknek nem lesz hosszú a téli szünet, így várhatóan játékban is leszünk. Izland tűnik a legnehezebb ellenfélnek. Nem játszanak látványosan, de borzasztóan magabiztos, fizikálisan erős. Izrael egy játszó csapat, technikás játékosokkal, és a szurkolóik meg tudnak kergülni. Ellenük is borzasztóan nehéz lenne. A skótokat és bolgárokat nagyjából ugyanolyan erősnek érzem. Előbbiek hasonló focit játszanak, mint Wales, de nincsenek világsztárjai, míg utóbbi a Ludogorecre épül, értelemszerűen a braziljai nélkül. A sikerünk csakis rajtunk múlik, ezekkel a válogatottakkal partiban lehetünk, de előbb ezt fejben is el kellene hitetnünk magunkkal. Ha ez még párosulna egy jó taktikával, mint négy éve a norvégok ellen, bármi megtörténhet.

Bale megütheti a bokáját

A lefújás után a diadalittas walesiek egy olyan zászlót tartva ugráltak a pályán, amin az állt: „Wales, Golf, Madrid. In that order”. Ezt a walesi szurkolók kezdték el énekelni még Azerbajdzsánban, és arra utal, hogy Gareth Bale számára jelenleg mi a fontossági sorrend. Állítólag a spanyol fővárosban nem nézték jó szemmel, hogy a támadó vigyorogva lóbálja a zászlót, ezért sokan az azonnali elbocsátását követelik.

Így látták a meccset

Marco Rossi szövetségi kapitány: – Több játékosunk nem nyújtott jó teljesítményt. Fizikailag nagyon szenvedtünk. Talán, ha Willi Orban játszik... Talán, ha így, talán, ha úgy… Nem alibiből beszélek, de Bale a Real Madridban, Ramsey a Juventusban, James a Manchester Unitedben játszik. Fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságok vannak. Ezt elég egyértelműen ki kell jelentenünk. Lemondok, ha van olyan, akivel jobb teljesítményre képes a csapat. Ez nem probléma, nálam ez nem pénzkérdés. Engem csak az érdekel, hogy a magyar válogatott sikeres legyen.

Sallai Roland: – Semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Ötpontos passzunk nem volt, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót.

Baráth Botond: – Mindkét gólnál hibáztunk. Nekem Moore-ra kellett ügyelnem, de sem én, sem Lang nem figyelt arra, hogy érkezik Ramsey. A szabadrúgásnál is lemaradtunk róla.

Kovács István: – Szerintem az egész sorozatot tekintve a hazai pályán Szlovákiától elszenvedett 2-1-es vereségen úszott el az Eb-részvétel kiharcolása.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168384_auto_resized.jpg
origo.hu

Sírva fogadta Harry herceg III. Károly döntését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714450812
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714450812
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175192_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714450812
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MbHK0r0Iv10062iITpLZRQ2dQRT746_U6zVBrViWQvc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.webp
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UOGmmHhUdtajb5dFldkuMQNaNJDRwpOwKX_ltGwUlMc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.webp
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja