Sport

Nyugalom! Legutóbb is pótselejtezőn jutottunk ki az Eb-re

Címkék
vereségfoci

Bors

2019. november 21. csütörtök 08:15

Marco Rossi szövetségi kapitány is megmondta, szembe kell nézni a tényekkel! A negyedik kalapból indulva a negyedikek lettünk. Ám ettől még nincs veszve minden.

Forrás: MTI

A Cardiffban elszenvedett 2-0-s vereség érthetően sokakat lelombozott, s gyakorlatilag beárazta a magyar focit: a negyedik kalapból indulva csoportunkban a negyedik helyen végeztünk. Nem történt tragédia, ez a realitás. De a Nemzetek Ligája sorozatnak köszönhetően még mindig van egy út, amelyen át kijuthatunk a részben saját rendezésű tornára. Két meccsen kell túllépni, akárcsak négy évvel ezelőtt, amikor a norvégokkal pótselejteztünk (1-0, 2-1), annyi a különbség, hogy ezúttal két különböző ellenfél vár ránk.

Hogy a bolgár, izlandi, izraeli, skót négyesből első körben kikkel kezdünk, az az UEFA pénteki sorsolásán derül ki. Ha csak az európai szövetség az utolsó pillanatban nem kavarja meg a szabályokat – szeretné minél inkább helyzetbe hozni a      rendező országokat –, akkor idegenben játszunk valamelyikük ellen.
Gyepes Gábor volt válogatott focista hangoztatja: a remény hal meg utoljára, ráadásul ezek ellen a csapatok ellen reálisan nézve is van esélyünk.

– Van fél év, hogy a hiányzóink rendbe jöjjenek. Willi Orban visszatérése a védelembe rengeteget számítana – mondta a korábbi 26-szoros válogatott védő. – Sok légiósunk van, akiknek nem lesz hosszú a téli szünet, így várhatóan játékban is leszünk. Izland tűnik a legnehezebb ellenfélnek. Nem játszanak látványosan, de borzasztóan magabiztos, fizikálisan erős. Izrael egy játszó csapat, technikás játékosokkal, és a szurkolóik meg tudnak kergülni. Ellenük is borzasztóan nehéz lenne. A skótokat és bolgárokat nagyjából ugyanolyan erősnek érzem. Előbbiek hasonló focit játszanak, mint Wales, de nincsenek világsztárjai, míg utóbbi a Ludogorecre épül, értelemszerűen a braziljai nélkül. A sikerünk csakis rajtunk múlik, ezekkel a válogatottakkal partiban lehetünk, de előbb ezt fejben is el kellene hitetnünk magunkkal. Ha ez még párosulna egy jó taktikával, mint négy éve a norvégok ellen, bármi megtörténhet.

Bale megütheti a bokáját

A lefújás után a diadalittas walesiek egy olyan zászlót tartva ugráltak a pályán, amin az állt: „Wales, Golf, Madrid. In that order”. Ezt a walesi szurkolók kezdték el énekelni még Azerbajdzsánban, és arra utal, hogy Gareth Bale számára jelenleg mi a fontossági sorrend. Állítólag a spanyol fővárosban nem nézték jó szemmel, hogy a támadó vigyorogva lóbálja a zászlót, ezért sokan az azonnali elbocsátását követelik.

Így látták a meccset

Marco Rossi szövetségi kapitány: – Több játékosunk nem nyújtott jó teljesítményt. Fizikailag nagyon szenvedtünk. Talán, ha Willi Orban játszik... Talán, ha így, talán, ha úgy… Nem alibiből beszélek, de Bale a Real Madridban, Ramsey a Juventusban, James a Manchester Unitedben játszik. Fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságok vannak. Ezt elég egyértelműen ki kell jelentenünk. Lemondok, ha van olyan, akivel jobb teljesítményre képes a csapat. Ez nem probléma, nálam ez nem pénzkérdés. Engem csak az érdekel, hogy a magyar válogatott sikeres legyen.

Sallai Roland: – Semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Ötpontos passzunk nem volt, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót.

Baráth Botond: – Mindkét gólnál hibáztunk. Nekem Moore-ra kellett ügyelnem, de sem én, sem Lang nem figyelt arra, hogy érkezik Ramsey. A szabadrúgásnál is lemaradtunk róla.

Kovács István: – Szerintem az egész sorozatot tekintve a hazai pályán Szlovákiától elszenvedett 2-1-es vereségen úszott el az Eb-részvétel kiharcolása.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Felfoghatatlan: 4 gyermek maradt árván, szüleik pár nap eltéréssel haltak bele a koronavírusba

likebalaton.hu

Titkos helyek, érdekes történetek – tematikus séták télen is

travelo.hu

Sörkóstolásra invitálnak minden sörrajongót az Indoor fesztiválra

mandiner.hu

Márki-Zay Péter bejelentkezett, majd nekiment a csirke far-hát hatósági árának

vaol.hu

Hat autót tört össze az ittas autós Szombathelyen - fotók

origo.hu

Meleg étellel, kibélelt hellyel lehet védeni az állatokat a hidegben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

metropol.hu

Riasztás a szülőknek, különös Covid-tünet jelentkezhet a gyerekeknél

borsonline.hu

Az orvosok sem hittek a szemüknek, olyat találtak az intenzívre került covidos beteg plüssállatában

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó