Sport

NB I – Érik a csoda Mezőkövesden

(t. n.)

2019. november 4. hétfő 08:15

Megismétli a leicesteri csodát a Mezőkövesd? 2016-ban senki sem hitte el és vette komolyan, hogy az angol kiscsapat révbe érhet, aztán megnyerte a Premier League-et...

Nem akar kipukkadni a mezőkövesdi lufi. Kuttor Attila együttese a bajnokság egyharmada után ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a Fehérvár és a Fradi, a gólkülönbsége jelenleg a második helyre sorolja. A ma­tyóföldiek a hétvégén bátor játékkal a címvédő zöld-fehérek otthonából, a Groupama Arénából csentek el egy pontot (1-1), ami bizonyítja, hogy most már senki sem veheti félvállról őket. Sőt ha így folytatja a Mezőkövesd, akkor a bajnoki cím egyik várományosaként kell tekinteni rá, ami már önmagában csoda. Az NB I esetleges megnyerése pedig a Leicester City 2016-os bajnoki elsőségének bravúrjával érne fel, hiszen a borsodi gárda költségvetése ugyanúgy nem hasonlítható a magyar kirakatcsapatokéhoz, mint az angol együttes lehetőségei hazája sztárklubjaiéhoz. 

– Habár ez nem az én asztalom, megítélésem szerint a Mezőkövesd költségvetése az NB I-es mezőny második felébe tartozik, tehát e tekintetben tényleg erőn felül teljesítünk – árulta el a Borsnak Kuttor Attila, a Zsóry vezetőedzője, aki szerint a Fradi elleni pontszerzés hab volt a tortán, hiszen ő már arra nagyon büszke volt, hogy játékosai egy ilyen erős ellenfél ellen is felvállalták a saját játékukat.

Kirúgták Szivicset

A Debrecen elleni 3-1-s vereséget követően elköszönt a Paks vezetősége Tomiszlav Szivics vezetőedzőtől és Szabó István pályaedzőtől. Az atomvárosiak a legutóbbi hat bajnokijukból ötöt elveszítettek, és csak a tizedik helyen állnak.

– Ez a csapat évről évre fejlődik. Tóth László szakmai igazgatóval közösen a lehetőségeinkhez mérten mindig próbáljuk tovább erősíteni a keretet, és egy olyan játékfilozófiát megvalósítani, amiben mindketten hiszünk. A leicesteri csodát emlegetni még korai. Sok van még hátra a bajnokságból, a mezőny nagyon sűrű, korábban egy jó kezdés után a Vasas és az MTK még ki is tudott esni.

Kórházban kezelték Vignjevicset

A dombóvári kórházban esett át kezelésen Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Kaposvár elleni bajnoki előtt, aki ezért le sem tudott ülni a kispadra a meccsen, amit csapata 3-2-re megnyert. Kiderült, a szerb szakembernek kiújultak a kínzó derékfájdalmai, amit a gerincsérve okoz. Habár injekciót is kapott, ezúttal olyan fájdalmai voltak, hogy nem vállalta a meccselést, helyette Vígh Péter másodedző dirigált.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

mandiner.hu

Horvátország Bradley gyalogsági harcjárműveket vásárol az Egyesült Államoktól

beol.hu

Bejelentették a Fidesz Békés megyei képviselőjelöltjeit

origo.hu

Két hét múlva mutatkozik be a Galaxy S22

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

ripost.hu

Leleplező videó, kitálalt a prosti Hadházy Ákosról

nemzetisport.hu

Női kézi: az edzői stáb egyik tagja tehetett rejtett kamerákat a Metzingen öltözőjébe

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

origo.hu

Karácsony Gergely azt mondta, belefér belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban