Sport

Minden, amit a Puskás Aréna avatásáról tudni szeretne

Bors

Létrehozva: 2019.11.15.

Péntek este, teltház mellett nyitja meg kapuit a csaknem 68 ezer férőhelyes Puskás Aréna. Folyamatosan frissülő cikkünkben mindent megtalál, amit tudni szeretne a stadionavatóról.

Szalai az első magyar, aki gólt lőtt a Puskás Arénában

Huszonnégy percet kellett várni a Puskás Aréna első magyar góljára, amit Szalai Ádám szerzett. A német Mainz csatára Varga Roland passzából volt eredményes pár perccel azután, hogy az uruguayi Brian Rodríguez is betalált, így 2-1-es vendég vezetéssel folytatódik a nyitómeccs.

Valódi világsztár szerezte az új Puskás első gólját

Negyed órát kellett várni a Puskás Aréna első góljára, amit az uruguayiak világsztárja, Edinson Cavani szerzett. A francia PSG csatára csapattársa, Matias Vina bal oldalról érkező beadását juttatta közelről Dibusz Dénes kapujába. Ez azonban nem szegte meg a magyar szurkolótábor kedvét, amely továbbra is fantasztikus hangulatot teremt.

Gera Zoltán elbúcsúzott

Közvetlenül a Puskás Aréna nyitómeccse előtt búcsúzott a nemzeti csapattól a 97-szeres válogatott Gera Zoltán, akit az MLSZ elnöke, Csányi Sándor és a Fradi elnöke, Kubatov Gábor köszöntött és ajándékozott. Búcsúzkodó szavait itt olvashatja.

Így szólt Az éjjel soha nem érhet véget az új Puskás Arénában

Fogas kérdés

Nem tudni, az első két veszélyes akcióban főszereplő Luis Suárez negyedik harapós támadását is elköveti-e a Puskás Arénában, de érdekes lenne, ha a kőkemény Baráth Botondnál próbálkozna. Az eddigi három merénylete:

2010: az Ajax játékosaként Otman Bakkal (PSV) mellkasát harapta meg – 7 bajnokitól eltiltották.

2013: a Liverpool mezében Braniszlav Ivanovics (Chelsea) alsó karjába mélyesztette fogsorát – 10 találkozótól meszelték el.

2014: az olaszok elleni vb-találkozón Giorgio Chiellini vállába kóstolt bele – hazaküldték, és 9 válogatott meccsen nem játszhatott.

Győrfi Pál is ott van

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a négygyermekes édesapa a 22 éves fiával, Danival, valamint a 10 éves Ádámmal nézte meg a találkozót. Büszkén, mosolyogva töltöttek fel fotót az Instagramra az aréna mellől.

Katinka sem hagyta ki!

Egy olyan sporttörténelmi pillanatot, amilyen a 67 ezres Puskás Aréna megnyitója, még az olyan világklasszis, amilyen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sem hagyhatta ki. Nyilván VIP-jegye volt, de a tömegben elvegyülve sietett fel a lelátóra. De nem egyedül érkezett: vele van szerelme, Gelencsér Máté is. 

Délután fél hatkor megnyitotta kapiut a Puskás Aréna – Élő legendákat köszöntöttek a nyitómeccs előtt

A magyar labdarúgás valódi legendáit köszöntötték a Puskás Aréna megnyitó ünnepségének részeként. Miközben a bemelegítés zajlott, fél órával a kezdő sípszó előtt Berkesi Judit és Gundel-Takács Gábor vezérletével hangpróbát tartottak a szurkolók az új arénában.

Mészöly Kálmán: a Puskás Aréna bizonyítja, a magyar foci nem halt meg

Az új Puskás Aréna felépülése azt bizonyítja, hogy a labdarúgás nem halt meg Magyarországon - magyarázta a 61-szeres válogatott Mészöly Kálmán. A 78 éves legendás sportember szerint bárki bármit mond, a magyarok futballra születtek. Minderről itt olvashat többet.

Összeáll a Soho Party

Noha a Magyarország–Uruguay nyitómeccs csak 19 órakor kezdődik, már 17:35-től jobbnál jobb felvezető műsorok várják a sportrajongókat, melyekről ide kattintva olvashat részletesebben

Újra összeáll a 90-es évek elején nagy népszerűségnek örvendő diszkózenekar, a Soho Party, akikkel együtt lehet majd énekelni a magyar fociszurkolók nagy kedvencét, a négy esztendővel ezelőtt a lelátókon újra slágerré érett Az éjjel soha nem érhet véget című számot.

Miért Aréna és nem Stadion a Puskás?

Vajon miért nem Puskás Stadionnak nevezték el a helyszínt - merülhet fel sokakban a kérdés. Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár ezt is elárulta. Ide kattintva olvashatja el.

Készüljön fel!

Jegyet váltott a nyitómeccsre? Jobb, ha felkészülten érkezik! Ide kattintva elolvashatja a közlekedést érintő változásokat. Vonattal érkezik? Itt találja azoknak a vonalaknak a listáját, ahol több kocsit indít a MÁV.

Új stadion – új mez

Természetesen egy vadonatúj stadionhoz új mez is dukál a magyar válogatottnak. Ide kattintva tudja megnézni, milyen szettben lépnek pályára a hazai játékosok Uruguay ellen.

Rossi: Érzelmileg is meghatározó meccs lesz

– Annak ellenére, hogy barátságos mérkőzés, az Uruguay elleni találkozó nagy feladat lesz, a dél-amerikaiaknál minden poszton világklasszisok szerepelnek. Jól akarunk teljesíteni, jó benyomást akarunk kelteni – magyarázta Marco Rossi, aki példaképe, Oscar Washington Tabárez ellen vezetheti győzelemre a hazai válogatottat. Minderről itt olvashat részletesebben.

Orbán Viktor: Hajrá, magyarok!

Orbán Viktor miniszterelnök egy parádés videóval köszöntötte közösségi oldalán a stadionavatót.

Hajrá, magyarok!

Hajrá, magyarok!

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. november 14., csütörtök

* * *

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168924_auto_resized.jpg
origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165676_auto_resized.jpg
life.hu

Kitálalt a királyi család egykori sajtósa: „Harry teljesen más ember lett, mióta megházasosott"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165936_auto_resized.jpg
vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169256_auto_resized.jpg
ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166171_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714390811
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714390811
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MbHK0r0Iv10062iITpLZRQ2dQRT746_U6zVBrViWQvc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.webp
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UOGmmHhUdtajb5dFldkuMQNaNJDRwpOwKX_ltGwUlMc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.webp
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja