Sport

Pofozóbajnokság: Egymilliót bukott a főiskolás szervező

K. D.

Létrehozva: 2019.08.28.

Az orvosi papírok miatt marad el a verseny.

Elmarad hazánk első pofozóbajnoksága, pedig óriási érdeklődés előzte meg az eseményt, még az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás is jelezte a Facebookon, hogy megnézné a sallercsatát. Ám Gajdá­csi Márk szervező lefújta a va­sárnapra tervezett rendezvényt. Hogy miért?

– A versenyre jelentkező harminc indulóból mindössze nyol­can küldték vissza az induláshoz szükséges orvosi papírokat – magyarázta a Borsnak a 24 éves főiskolás, Márk, márpedig a törvény a szervezőt teszi felelőssé, ha a verseny közben netán tragédia történik.

– Nem akartam börtönbe vonulni – szögezte le, s hozzátette: – Egymillió forintot áldoztam a szervezésre: ügyvédeket, jogászokat alkalmaztam, saját céget alapítottam, levédettem a Slapkings (Pofonkirályok – a szerk.) nevet, kidolgoztam a játékszabályokat, még bajnoki övet is gyártattam a győztesnek. Három műszakban dolgoztam, hogy előteremtsem a szükséges pénzt, erre most minden megy a kukába. Pedig a jegyek több mint felét elővételben eladtam,  telt házzal számoltam – mondta csalódottan Márk.

Egyébként Oroszországban hatalmas divatnak örvend a sportág, Márk az interneten nézett az ottani pofozkodásokról felvételeket, szerette volna, ha nálunk is addig csattannak a taslik a két mérkőző fél között, amíg az egyik ki nem dől. Védekezni nem lehet.

– Kezdetben csak poénnak szántam, létrehoztam egy Facebook-eseményt, I. Magyar Pofozó Bajnokság címen, erre özönlöttek a kommentek, még a média is rákapott a sztorira. Ekkor döntöttem el, hogy valóban megszervezem. Öt hónapig dolgoztam a rendezvényen, ami most meghiúsult. De nem hagyom veszni. Jövőre újra megpróbálom. A tanulópénzt megfizettem, sajnos eléggé sokba került – zárta a szervező.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek