Sport

Pofozóbajnokság: Egymilliót bukott a főiskolás szervező

K. D.

2019. augusztus 28. szerda 10:15

Az orvosi papírok miatt marad el a verseny.

Elmarad hazánk első pofozóbajnoksága, pedig óriási érdeklődés előzte meg az eseményt, még az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás is jelezte a Facebookon, hogy megnézné a sallercsatát. Ám Gajdá­csi Márk szervező lefújta a va­sárnapra tervezett rendezvényt. Hogy miért?

– A versenyre jelentkező harminc indulóból mindössze nyol­can küldték vissza az induláshoz szükséges orvosi papírokat – magyarázta a Borsnak a 24 éves főiskolás, Márk, márpedig a törvény a szervezőt teszi felelőssé, ha a verseny közben netán tragédia történik.

– Nem akartam börtönbe vonulni – szögezte le, s hozzátette: – Egymillió forintot áldoztam a szervezésre: ügyvédeket, jogászokat alkalmaztam, saját céget alapítottam, levédettem a Slapkings (Pofonkirályok – a szerk.) nevet, kidolgoztam a játékszabályokat, még bajnoki övet is gyártattam a győztesnek. Három műszakban dolgoztam, hogy előteremtsem a szükséges pénzt, erre most minden megy a kukába. Pedig a jegyek több mint felét elővételben eladtam,  telt házzal számoltam – mondta csalódottan Márk.

Egyébként Oroszországban hatalmas divatnak örvend a sportág, Márk az interneten nézett az ottani pofozkodásokról felvételeket, szerette volna, ha nálunk is addig csattannak a taslik a két mérkőző fél között, amíg az egyik ki nem dől. Védekezni nem lehet.

– Kezdetben csak poénnak szántam, létrehoztam egy Facebook-eseményt, I. Magyar Pofozó Bajnokság címen, erre özönlöttek a kommentek, még a média is rákapott a sztorira. Ekkor döntöttem el, hogy valóban megszervezem. Öt hónapig dolgoztam a rendezvényen, ami most meghiúsult. De nem hagyom veszni. Jövőre újra megpróbálom. A tanulópénzt megfizettem, sajnos eléggé sokba került – zárta a szervező.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

Vasbottal akarták belőlem kiverni, hogy magyarul beszéljek

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor öttömösi disznóvágása letarolta a közösségi médiát

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

origo.hu

Itt a kézilabda Európa-bajnokság eddigi messze legnagyobb meglepetése

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet