Sport

Karját törte a Honvéd-meccs északír bírója

Bors

Létrehozva: 2019.08.04.

Nem tudni, mi lesz a Honvéd óvásának eredménye, de kiderítettük: a Craiovával csütörtökön idegenben vívott Európa Liga-visszavágón közreműködött Arnold Hunter a karját törte.

Igaz, nem a craiovai 0-0-s derbin, melyet 11-esekkel a románok nyertek, és továbbjutottak.

Ismert, a magyar klubvezetés óvása szerint miután az északír bírót román drukkerek hanggránáttal bombázták a földre, és öngyújtóval is fejbe verték, hosszú percekig azt se tudta, hol van, de miután magához tért, le kellett volna fújnia a találkozót, és azt 3-0-s gólkülönbséggel utóbb a magyarok javára kell igazolni! Csakhogy a 11-es párbajt már nem Hunter, hanem a segítője vezényelte le. Nem éppen hozzáértő módon, hiszen a három román gólnál a Craiova olasz kapusa uszkve egy méterrel a gólvonal előtt állt, ami tökéletesen szabálytalan, ezért bizony újra kellett volna rúgatnia a büntetőket.

Északír lapok nem írnak arról, mi van most Hunterrel, 40 éves füttyössel, de megtudtuk: gyermekkora óta szeretett volna játékvezető lenni. És mivel a nagybátyusa a Fermanagh-i – ott él Hunter, egy családi tejgazdaságban dolgozik – bírói testület feje volt, hamar elindult felfelé a ranglétrán. De ahhoz egy kartörése is kellett, ugyanis ifjabb éveiben futballkapus volt, egészen addig, amíg egy meccsen ütközött egy colos csatárral, csontját törte, és annak következtében váltott műfajt.

2012-ben egy U19-es úgymond elitkörös tornán volt közreműködő észt földön, azóta Bajnok Ligája- és vb-selejtezőket is kiosztottak rá, nem beszélve az Európa Liga-találkozókról.

Hozzáértését viszont nem dicsérte 2016. februárjában Roger vanden Stock, az Anderlecht klubelnöke. A belga csapat akkor Athénban a görög Olympiakos-szal játszott, nyert 2-1-re, és továbblépett az EL-ben, ám az elnök szerint Hunter olyan rossz ítéleteket hozott, amelyekből kiviláglott, hogy ezen a szinten nem megfelelő bíró, és e véleményét ­ írásban tudatta is az UEFA-val – írta meg a Belfast Telegraph.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek