Sport

Varga „Hős” Dénes ujjtöréssel vitte négy közé a csapatot

Címkék
vízilabda

Bors

2019. július 24. szerda 04:50

Eszement, idegőrlő, horrormeccsen jutott a négy közé a férfi pólócsapatunk. Vámos Márton négy másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt, s be kellett vetni a kisujját tört Varga Dénest is.

Forrás: MTI

9-9, fél perc sincs hátra, az ausztráloknál a labda. Joseph Kayes kap bejátszást, víz alá kerül, de a bírók sípja néma marad, nincs kiállítás. Märcz Tamás időt kér, jár körbe a labda, Vámos Márton pattintott lövése a hálóba vágódik! Nincs tovább, megvan az elődöntő!

Elképesztő meccs volt! 

– Ha mi szenvedünk vereséget, a furcsa bírói ítéletek miatt nekünk lenne hiányérzetünk, így viszont Elvis Fatovicnak lehet az elmaradt ötméteres miatt. Nagyon nehéz találkozó volt, amit tudnak, azt remekül csinálták az ausztrálok – nyilatkozta Märcz kapitány, aki hangsúlyozta, vége annak az időnek, amikor egy-egy világverseny mindössze három-négy csapatról szól. 

Mindezt tökéletesen alátámasztotta a tegnapi rivális: a montenegróiakat szétlövés nyomán kiejtő ausztráloknak nem szokása két egymást követő meccsen brillírozni a világversenyeken, most viszont kegyetlenül megnehezítették a mi dolgunkat is. Olyannyira, hogy a szünetben 6-5-re vezettek, ezért be kellett vetni azt a Varga Dénest is, aki a torna korábbi szakaszában kisujjtörést szenvedett, úgyhogy kérdéses volt, látjuk-e még játszani Kvangdzsuban. Láttuk!  

– A kezdés előtt azt beszéltük a kapitánnyal, hogy ha kell, bevet, bármire kelljen is használnia, ha össze kell szednem három kiállítást, akkor arra. Aztán végül azért küldött be, hogy nyugalmat adjak a csapatnak, a szünetig több emberelőnyt idő előtt ellőttünk – magyarázta utóbb Varga. A Fradi 32 éves olimpiai bajnoka ennél lényegesen többet tett, jelenlétével új lendületet adott a csapatnak, sőt az ő bomba góljával vettük vissza a vezetést 8-7-nél. Arra a kérdésre, hogy az elődöntőben kivel szeretne játszani, így felelt: Kanadával!
Na, az álma nem valósul-(hatot)t meg: csütörtökön – magyar idő szerint – 11.30-tól a görögöket 7-6-ra felülmúló olaszokkal meccselünk a fináléért.

A pohár még nincs tele

Sikerre éhesen csobban ma délelőtt medencébe a magyar női vízilabda-válogatott, amely a spanyolokkal találkozik az elődöntőben. A csapatkapitány, Keszthelyi Rita (a képen) kiemelte: meccsről meccsre haladnak, és nem lettek jóllakottak azáltal, hogy 2013 után ismét a legjobb négy közé jutottak. – A pohár számunkra még nincsen tele – mondta a 27 éves balszélső.

További cikkek

Búcsú

"Azóta nem térek magamhoz" – így emlékeznek Csollány Szilveszterre a sporttársai

Gyász

Szívszorító! Videón Csollány Szilveszter életének nagy pillanata, így lett olimpiai bajnok

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

metropol.hu

Tragikus hírt kaptunk! Meghalt Csollány Szilveszter

origo.hu

Tyrannosaurus üldöz síelőt a Jurassic World: Világuralom előzetesében - videó

szon.hu

Fényes nappal kinézel az ablakon és hoppá, lámúr a motorháztetőn! Íme a Ferenc körúti romantika!

origo.hu

Élőhelyet változtatnak a barna medvék, hogy elejthető prédát találjanak

nemzetisport.hu

Amikor Csollány Szilveszter olimpiai bajnok lett – videó

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion