Sport

Kati néni: Hülyeséget beszél Takács Tamara

K. D.

2019. július 20. szombat 09:15

<p>Sosem mondta, hogy sztanozololt használ volt kajakosa.</p>

Forrás: MTI

Teljesen kiakadt a doppingvétség miatt négy évre eltiltott világ- és Európa-bajnok kajakos, Takács Tamara állításán korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin. A 22 éves sportoló csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta: beszennyezték táplálékkiegészítőjét, ezért bukott meg a teszteken, valamint ki­emelte, furcsállja, hogy egykori mestere előbb tudta, hogy sztanozololt találtak a szervezetében, mint saját maga. Amikor pedig rákérdeztünk arra, ez azt jelenti, Kati néni szennyezte-e be a táplálékkiegészítőjét, azt felelte, nem ezt állítja, csupán értetlenül áll az állítása előtt.

– Hülyeség, amit Tamara állít! Én sosem mondtam, hogy sztanozololt használ, csupán, amikor a lányom mutatott fényképet róla, megjegyeztem Móninak: tiltott szerrel él. Teljesen fel volt puffadva az arca, a vékony, csinos lány nagydarab lett. Én is kajakoztam, és láttam, hogyan néznek ki az NDK-s sportolók, rájuk hasonlított Tamara – fogalmazott a Borsnak Kati néni, hozzátéve: a fényképről csak a lányával beszélgetett, nem nyilatkozott senkinek, csupán akkor mesélte el a történetet lapunknak, amikor nyilvánosságra került, hogy doppingvétség miatt négyéves eltiltással sújtották a világbajnokot.

Takács a sajtótájékoztatóján azt is elmondta: szerinte valaki(k) tudatosan mérgezi(k) a sportolókat. Kiemelte Dombvári Bence esetét, aki hasonlóan sztanozolollal bukott meg, és ő szintén azt állította: valaki belecsempészte az ételébe vagy az italába a tiltott szert. 

– Ezt kizártnak tartom. Sokkal valószínűbb, hogy hatalmas a teljesítménykényszer a sportolókon, hiszen jól keresni csak akkor tudnak, ha jönnek az eredmények. Óriási a konkurenciaharc Magyarországon, mert a világ legjobbjai nálunk vannak, így elég egy apró hullámvölgy, és rögtön kikerülsz a válogatottból. Ezt sokan nem tudják feldolgozni, ezért nyúlnak a doppinghoz – zárta a 76 éves mesteredző.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

vg.hu

Kiderült, fertőző-e a koronavírus szoptatáskor

ripost.hu

25 évesen halt bele a Covidba Dóri: Még az újszülött babáját sem láthatta

szon.hu

Karanténban az osztály – ha a diák már be van oltva, mehet iskolába

origo.hu

Több mint 62 milliárd forintnak megfelelő eurót adnak egy Rembrandt-festményért

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

mandiner.hu

Erdogan meghívta magához Putyint és Zelenszkijt, hogy egyeztessenek

kemma.hu

Többen rosszul lettek a komáromi akkumulátorgyárban - kivonultak a tűzoltók

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

origo.hu

Megdöbbentő képek a tongai vulkán pusztításáról