Sport

Ismét Budapest látja vendégül a világ legjobbjait

K. D.

2019. július 21. vasárnap 20:15

Az úszószámok döntői még el sem kezdődtek, máris hatalmas sikert könyvelhettünk el: vasárnap délben kiderült, Budapest rendezi a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, így 2017 után ismét a magyar fővárosba látogatnak a világ legjobb úszói, vízilabdázói. 

A feladat nem egyszerű: két évvel ezelőtt Julio C. Maglione, a FINA elnöke minden idők legjobb vb-jének nevezte a budapestit, így nyolc év múlva hasonlóan színvonalas eseményt vár tőlünk a nemzetközi szövetség. 

– Versenyzőink a világ minden tájáról érmekkel térnek haza, de a saját közönség buzdítása hatalmas motivációt jelent. Rengeteg fiatal ugrik medencébe, akár már holnap, hogy ezt egy vizes vb-n sportolóként is átélje – fogalmazott a Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor, aki a pályázati bizottság társelnökeként a helyszínen, Kvangdzsuban izgulta végig a szavazást.

A rendező országok kihirdetésénél ott volt a MÚSZ korábbi elnöke, a FINA alelnöke, Gyárfás Tamás is, aki ellen a rendőrség gyilkosságra való felbujtás gyanújával nyomozott Fenyő János médiavállalkozó 21 évvel ezelőtti megölése ügyében. A nyomozás június végén zárult le, sajtóhírek szerint hamarosan az ügyészség vádat emel az ügyben. 

Két századon múlt Késely érme

Elképesztő teljesítményt nyújtott a 400 méter gyors döntőjében 17 éves Késely Ajna, aki csupán két századdal maradt le a dobogóról. Az Eb-ezüstérmesnek így sincs oka panaszra: 4:01.31-es idejével megdöntötte Kapás Boglárka országos csúcsát (4:02.37), amelyet még a riói olimpián úszott.

– Picit csalódott vagyok, de még fiatal ahhoz, elkeseredjek. Ez a negyedik hely plusz erőt nekem, hogy legközelebb sikerüljön a dobogó – mondta Ajna. A szám másik magyarja, Kapás hatodikként csapott a célba.

Hosszú Katinka is remekelt 200 méter vegyesen, ahol a legjobb idővel jutott a fináléba. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet