Sport

Mocsai Lajos: Nem működött Davis rotációja

szs

Létrehozva: 2019.06.04.

Balsors üldözi a Veszprém férfi kézilabdacsapatát, amennyiben negyedik Final Four-döntőjében is „csak” ezüstérmes lett. A gárda volt trénere, Mocsai Lajos mégis azt állítja: a bakonyiak a jövőben nyernek majd BL-t.

Forrás: Végh István

Ön öt évig irányította a Veszprémet, van hát rálátása a folyamatokra: miért kapott ki a döntőben David Davis edző csapata?

Mert az a rotá­ciós rendszere, amely általában 99 százalékban eredményes, ezúttal nem vált be – hangzott a Testnevelési Egyetem rektorának válasza. – A szombati elődöntőben a lengyel Kielce ellen a cseréi tökéletesen sikerültek, az aranymeccsen a „maradék” egy százalék érvényesült.

Mindez Davis hibája?

A cserékért, a döntésekért egyszemélyi felelős, abba kívülállóként nem szólok bele. A Vardar okosan leegyszerűsítette a játékát, ziccerig, büntetőig kombinált. Ráadásul 8-9 embere 60 percig megállás nélkül robogott.

A Kielce ellen 12 gólt szerzett Petar Nenadics a döntő első félidejében alig volt pályán, összesen csak négyet vágott, a zseniális irányító, Kentin Mahé szintén kevés játéklehetőséget kapott.

Nenadicsot a rotációs rendszer részeként a második félidőre tartalékolták, Mahé viszont hatból hat büntetőt értékesített – ha ez volt a feladata, azt teljesítette.

Ahhoz hogy a Veszprém végre Final Fourt nyerjen, vágjon bele egy újabb gigászi játékosbevásárlásba?

Felesleges pénzkidobás, ugyanis jelenlegi állománya kellőképpen érett az első helyre. „Ezüstkorszaka” folytatódásának legfőbb kiváltó oka az, hogy Davis érkezése előtt egy-másfél évig nem folyt elvárt edzői munka. Ez most Kölnben ütött vissza.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek