Sport

Hrutka: Petrjak jó, de túl lesz fizetve

T. N.

Létrehozva: 2019.05.07.

Hrutka János, a Fradi korábbi válogatott védője amondó, habár a Vidibe igazoló Ivan Petrjak kiemelkedő NB I-es játékos, minden pénzt azért nem ért volna meg a megtartása a Ferencvárosnak.

Továbbra is nehéz tisztán látni, hogy ki hibázott  vagy járt el tisztességtelenül az Ivan Petrjak kontra Ferencváros ügyben. Mint ismert, a zöld-fehéreknél a Sahtar Donyecktől kölcsönben szereplő, hat gólt és tizenegy gólpasszt termelő ukrán szélső a háttérben aláírt a Mol Vidibe, ahol a hírek szerint havi 50 ezer eurót (16,1 millió Ft) keres majd. A Fradinál ki­akadtak, mondván, ők mindent megtettek, hogy a játékos náluk folytassa a karrierjét, míg Petrjak menedzsere, Alex Jakovenko azt állítja, hogy a bajnokcsapat vezetői túl sokáig hezitáltak, ráadásul a fizetési ajánlatuk sem állt arányban azzal, amit a focista a klubért tett ez idáig. A játékosmenedzserként is ténykedő volt FTC-védő, Hrutka János úgy látja, még nem áll rendelkezésre annyi információ, hogy el lehessen dönteni, kinek van igaza.

– Mindkét oldal megszólalt már az ügyben, de az eddig elhangzott véleményekből nem lehet és felelôtlenség is lenne állást foglalni, hiszen nem látunk bele a pontos részletekbe – fogalmazott a Spíler TV szakkommentátora. – Szerintem aki nem akar ilyen fantasztikus szurkolótábor előtt, nagy célokért focizni, azt nem kell sajnálni, hogy el­megy. Petrjak itthon kiemelkedő képességű játékosnak számít, de olyan fizetést egyetlen NB I-es focistának sem szabadna kifizetni, mint amennyit, ha igazak a hírek, a Vidiben keres majd. Ennyit a Bundesliga-játékosok visznek haza, és ott azért más a futballtudás szintje, más a nívó, mások a követelmények.

Hrutka hozzátette, azzal a háttérrel, amivel a Fradi rendelkezik, a bajnoki cím megszerzése szinte kötelező volt. Nagyon drukkol ugyanakkor a csapatnak, hogy egy-két nyári erősítéssel sikerüljön a nemzetközi porondon is megállnia a helyét.

Hamberger Ádám, a fe­rencvárosi szurkolótábor vezetője a Borsnak elárulta, habár Petrjak jó focista, nem szolgálta olyan régóta a klubot, hogy fájjon az eligazolása.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek