Sport

Távozik a magyar foci megosztó figurája

(t)

2019. április 9. kedd 10:15

Tizenhárom év után eladta a Honvédot George F. Hemingway tulajdonos, aki saját bevallása szerint végleg eltűnik a magyar fociból. Összeszedtük a megosztó szereplő néhány aranyköpését.

Forrás: Bors

Bekövetkezett, amit egy ideje már rebesgettek, Hemingway eladta a 14-szeres bajnok, 7-szeres Magyar Kupa-győztes Honvéd focicsapatát és a hozzá kapcsolódó Magyar Futball Akadémiát a szentesi Metalcom-csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt.-nek. A felek nem hozták nyilvánosságra a vételárat, de korábban 10 millió euró (3,2 milliárd Ft) körüli összegről szóltak a hírek.

– A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért – árulta el az új tulajdonos, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója, dr. Makra Zsolt.

Hemingway, születési nevén Szabó György 2006-ban vette meg a romokban heverő Honvédot, amit sikerült konszolidálnia. A kezdeti években rögtön két Magyar Kupa-siker (2007, 2009) koronázta a munkásságát.

Ennél is nagyobbat szólt, hogy a gazdaságilag jóval erősebb vetélytársak között Marco Rossi vezetőedzővel 2013-ban bronzérmet, 2017-ben pedig bajnoki címet szerzett a csapat. Az Amerikából hazatelepült üzletember szókimondó stílusával sok embert magára haragított. A saját szurkolóival is sokáig háborúskodott. Az elmúlt két-három évben azonban megváltozott a megítélése, azok is elismerték sportvezetői kvalitásait, akik korábban bohócnak tartották. 

Hemingway a klubeladás után nem kívánt lapunknak nyilatkozni, de a múlt héten egy tévéműsorban elismerte, a magyar fociból végleg kiszáll, nem fog Honvéd-mec­csekre járni, és a jövőben kizárólag a családi vállalkozásaival foglalkozik. 

Megmondta

2015. november 10.

Nem tartom szerencsésnek, hogy az összes fiatal játékos külföldre akar menni. És ez a felfogás úgy terjed a körükben, mint egy járvány, ez a magyar futball leprája. 

2018. november 13.

Elgondolkoztam, hogy én nem érdemelném-e meg, hogy szobrot állítsanak nekem a Bozsik-stadionban. Vagy nekem is meg kell halnom, hogy ez megtörténjen?

2019. március 28.

Én annak adom el a játékost, aki a legtöbb pénzt fizeti érte. A zsoldos tulajdonos legszörnyűbb fajtája vagyok. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

ripost.hu

Még az orvos is elsápadt, amikor meglátta, mi van a férfi fülében

life.hu

Dupla bundájával lett az internet sztárja a jetimacska - Galéria

magyarnemzet.hu

Mozgáskorlátozottak helyén parkolt a főpolgármester szolgálati autója

kemma.hu

Helyszíni fotók: két autó karambolozott Esztergomban

origo.hu

A Sony saját fejlesztői kardoskodtak a PC mellett

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor

origo.hu

Telitalálat volt a hatos lottón is