Sport

Zsóri szebben ollózott, mint Cristiano Ronaldo

(szabó)

Létrehozva: 2019.02.17.

Élete első felnőtt magyar bajnoki futballmeccsén feledhetetlen gólt szerzett Zsóri Dániel, aki a portugál ásztól, Cristiano Ronaldótól leste el az ollózós mozdulatot. A 18 éves támadó meseszerű találatával a Debrecen elkapta a Fradit a hajdúsági fővárosban.

– Amikor az edzőm, Herczeg András szólt, hogy készüljek, és nyugodtan tegyem a dolgom a pályán, egyáltalán nem voltam ideges – mondta a Borsnak Zsóri. – Egy korábbi bajnoki előtt egyszer már a keretbe jelölt a mester, de most végre be is mutatkozhattam. A 93. percben Bódi Ádám balról érkező átadása kissé mögém érkezett, ezért az ollózós mozdulatot választottam, és a labda a kapu jobb oldalában landolt. Egy álom vált valóra azzal, hogy a találatommal nyertünk 2-1-re. Amúgy edzésen sokszor lőttem már ilyen gólt, a balról érkező átadásokat mindig ballal lövöm meg, bajnokin ez idáig hármat.

Zsóri nyolc éve érkezett Erdélyből Békéscsabára, ahol öt évig futballozott, majd a debreceniek futballakadémiáján pallérozódott tovább. Három esztendő elég volt ahhoz, hogy Herczeg felfigyeljen a tehetségére.

– Mivel románul nem beszélek, igen korán nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon keressem a boldogulás útját. A szüleim Simonyifalván kis ve­gyesboltot üzemeltetnek, ám azt túlzás lenne állítani, hogy a családom dúskál az anyagi javakban – mondta a játékos.

– Sok debreceni gólt láttam életemben, de Danié a legszebbek közé tartozik – ismerte el az edző, Herczeg András. – Ha megbecsüli magát, hamarosan újabb lehetőségeket kap.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek