Sport

Együtt harcol Babos és Fucsovics

T. D., K. D.

Létrehozva: 2019.01.14.

Két magyarért is szoríthatunk az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) vegyes páros küzdelmeiben. Az e kategóriában tavalyi döntős Babos Tímea a világranglistán 35. helyen álló Fucsovics Márton oldalán próbálja megismételni a 2018-as bravúrt.

– Régi vágyam volt, hogy magyar partnerrel lépjek pályára egy Grand Slam-tornán. Nagyon örülök, hogy ezt Marcival sikerült elérnem. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, jó viszonyt ápolunk – fogalmazott a Borsnak Babos Tímea, hozzátéve: sajnos közös gyakorlásra még nem volt idejük.

Timi családja és párja nélkül érkezett kedvenc városába, Melbourne-be, ahol a tavalyi páros győzelmének köszönhetően különleges bánásmódban részesítették a szervezők. A soproni teniszezőről köztudott, imádja az állatokat, ezért elintézték neki, hogy közelről csodálhassa meg az óriáskígyókat, krokodilokat és a kengurukat is.

– Nem először járok Ausztráliában, de ilyen túrán még sosem vehettem részt, fantasztikus volt a kezemben tartani ezeket az állatokat – tette hozzá Timi, aki nem érez nyomást, amiért címvédőként kezdi a párost.

– Számolnak velem és partneremmel, Kristina Mladenoviccsal az ellenfelek. Ám nagyon az év elején járunk, még senki sincs benne a páros játékban, ezért meglepetéseket is tartogathat a verseny – zárta a 25 éves teniszező. – Napi szinten beszélünk Ti­mivel, konkrétan Budán egymás közelében ed­zünk, jó a kapcsolatunk. Azt gondolom, jól fog működni a kettősünk, bár még sosem játszottam vegyest, de motivált vagyok – tette hozzá Fucsovics. – Örülök, hogy egy világranglista-vezetővel fogok játszani. Az elmúlt nehéz időszak pedig még jobban megerősítette a kapcsolatunkat. A vegyes páros sorsolását még nem ejtették meg a szervezők, viszont az egyest már (magyar idő szerint) ma hajnalban megkezdte Timi, Marci pedig holnapra virradóan debütál. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek