Sport

Kozák Danuta még a 2024-es olimpián is hengerelhet

szs

Létrehozva: 2018.12.19.

Nincs meglepő abban, hogy 2018-as helytállása alapján ismét Kozák Danuta érdemelte ki a legjobb magyar kajakos címet.

Forrás: MTI

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntésének hátteréről különösebb meglepetés nélkül nyilatkozott Danuta egyik edzője, Simon Miklós, aki szerint nem is hirdethettek volna más végeredményt, azaz Kozák simán megelőzte a honi női mezőnyt.

– Amikor annak idején visszatértem angliai munkavégzésemről, egy kiváló magyar edzői kollektívára leltem, és persze remek erőkből álló hazai női versenyzőkre is támaszkodhattunk - mondja Simon, aki szerint Danuta férje, egyben edzője, Somogyi Béla évről évre igazán hozzáértő módon készíti fel a világklasszist. A párosok és négyesek kialakításánál Csipes Ferenc, a Honvéd mestere, továbbá Simon igazán szakszerű döntéseket hozott, és hoz.

– Amikor a 2018-as világversenyekre Kárász Annával ültettük közös hajóba Danutát, az tökéletes telitalálatnak számított. Nem kellett hozzá mindössze három edzés, és nyilvánvalóvá vált, hogy kettejük stílusa pompásan passzol egymáshoz.

Simon szerint Kozák titka abban keresendő, hogy kivételes tehetség, a szorgalma példa értékű, ráadásul mindent alárendel a sportcéljainak.

– Hogy a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb előtt milyen formát árul el az egyes hajóban, később kiderül – tudniillik a válogatási alapelveknek ez az alfája. Most azt tervezzük, hogy ismét Kárásszal alkot ütőképes párost.

Simon tippje szerint Kozák a 2020-as tokiói olimpián az eddigi öt diadalához újabb három aranyérmet tehet hozzá, mi több, úgy véli, még a 2024-es ötkarikás fesztiválon is hajóba ül.

– Ha valóban így történik, akkor az 1980 és 2004 közötti rajtjai során nyolc olimpiai babért szerzett német Birgit Fischert már Tokióban beérheti. A többi pedig kellemes ráadás lehet...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek