Sport

Klubvilágbajnokság - Sejkjelmezben várja a döntőt Ramos

szs

2018. december 22. szombat 10:15

<p>Bármennyire csapnivalóan is futballozik mostanában a Real Madrid, ha ma Abu-Dzabiban megnyeri a 15. klubvilágbajnokság döntőjét az arab emírségekbeli el-Ajn ellen, zsinórban negyedik sikerének örvendhet.</p>

Különleges mó­don kapcsolódott ki Sergio Ramos, a spanyol futballcsapat védője: fehér burnuszt öltött, majd ellátogatott a kapuit 2007-ben megnyitó, Zajed sejkről elnevezett mecsetbe, továbbá a Louvre Abu-Dzabi múzeumba is.

– A mecset maga a csoda, öt­vennégy kupo­lája fehér márványból készült. Köszönöm a me­leg fogadtatást – mondta Ramos. 

A „királyiak” trénere, Santiago Solari a döntő esélyéről elmondta, az el-Ajn robo­toló csapat, ezért a korábbinál jó­val összeszedettebben kell futballozniuk.

– A japán Kasima Antlersszel játszott elődöntőnk első félidei lötyögését nem szeretném újra látni – háborgott Solari a 3-1-es győzelem után. 

Csípős

Nehéz eldönteni, hogy Sergio Ramos sejkjelmeze tisztelet az arabok felé, vagy csak feltűnési viszketegség. Turcsik Norbert

Érdekes egyébként, hogy a Mazembe (kongói/2010), a Raja Casablanca (marokkói/2013)  és a Kasima (japán/2016) után az arab csapat mindössze a negyedik, amelyik Európán és Dél-Amerikán kívüli kontinenst képvisel a klub-vb fináléjában. De az sem mindennapi tény, hogy az el-Ajn horvát edzőjét, Zoran Mamicot júniusban hazájában 4 év 11 hónap börtönre ítélték, mert amikor még a Dinamo Zagrebnál dolgozott, részese volt 12,2 millió kuna (52,7 millió Ft) elsíbolásának. Eddig egy percre sem került rács mögé, mivel a két ország között nincs kiadatási egyezmény, viszont a horvát hatóságok minden otthoni vagyontárgyát lefoglalták.

A klub-vb tornagyőztese 5 millió dollárral (1,4 milliárd Ft), a második helyezett 4 millióval (1,1 milliárd Ft), míg a bronzérmes 2,5 millióval (702 millió Ft) gyarapodik. A harmadik helyért az argentin River Plate küzd meg a Kasimával. 

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső

travelo.hu

Új szuperélelmiszerre leltek Etiópiában

szoljon.hu

Eltűnt egy 11 éves zagyvarékasi lány

origo.hu

Porszívó és légtisztító egyben

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

life.hu

Árverezik Erdélyi Mónika házát: ezért került hatósági eljárás alá

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion