Sport

16,3 milliárdot keresett a kirúgásaival Mourinho

(or)

Létrehozva: 2018.12.20.

Az idei angol bajnokság kezdete óta tippelték, hogy az elmúlt 28 év legrosszabb rajtja miatt elverik a port a Manchester United portugál trénere, José Mourinho ülepén. Megtették, de azért ne tessenek őt sajnálni.

Forrás: AFP

Az 54 éves szakember állásvesztése miatt búslakodhat karácsony előtt, viszont alighanem jobb a kedve, hiszen 24 millió font (8,6 milliárd Ft) lelépési összeget vesz fel az angol fociklubtól. A portugál az utóbbi években módszeresen teszi tönkre éppen soros csapatát, ám edzői pályafutása mostani, harmadik idő előtti menesztésével eddig öszszesen 45,5 millió font (16,3 milliárd Ft) bánatpénzt söpört már be. A MU-val például januárban hosszabbított szerződést 2020-ig, és ezzel srófolta feljebb a végkielégítését.

Mourinho korábban a Chelsea-t kopasztotta meg kétszer: 2007-ben 12 millió fonttal (4,3 milliárd Ft), majd 2015-ben 9,5 millió fonttal (3,4 milliárd Ft) enyhítették kirúgása miatti fájdalmát. Tegyük hozzá: a munkával szerzett vagyona sem csekély, azt 37,6 millió fontra (13,5 milliárd Ft) becsülik. További évi 10 millió fontot (3,6 milliárd Ft) keres a Heineken, Hublot, Jaguar, BT Sport, adidas, Atlantis Hotels, Lipton Tea és EA Sports cégekkel kötött reklámszerződéseivel.

Közben a Manchester United bejelentette, hogy az idény vé­géig a klub korábbi norvég játékosa, Ole Gunnar Solskjaer veszi át edzőként az irányítást, míg Mourinhóval kapcsolatban azt rebesgetik, hogy a nyáron visszatérhet az Interbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek