Sport

Térdprotézist kapott a Vidi legendája

K. B.

Létrehozva: 2018.10.19.

<p>Az 1985-ben UEFA Kupa-döntős Videoton csatára, Szabó József már menni sem tudott, halaszt­hatatlan térdprotézis-műtéten esett át. Csapata meglepte őt a kórházban.</p>

Egyik lába combig, a másik térdig van bekötve, és mozogni is alig tud, így fekszik a kórházban a műtéten átesett Szabó. A Videoton színeiben 236 meccsen 111 gólt – köztük az UEFA Kupában a PSG-nek kettőt, a Partizan Belgrádnak négyet – lőtt korábbi csatár térde – a csaknem húszéves profiskodás alatt – annyira megkopott, hogy beavatkozásra volt szükség.

– Az évek alatt szépen lassan elkoptak a kerekek – mosolygott a 62 éves korábbi focista. – Nyolc évvel ezelőtt már megállapították, hogy nem fogom megúszni műtét nélkül. Az utóbbi időben pedig már alig tudtam menni, annyira megkopott. Sétáltam száz métert, és máris meg kellett állnom, annyira fájt és folyt rólam a víz. Mára halaszthatatlanná vált a műtét, és térdprotézist helyeztek be – mesélte Szabó, aki nem szakadt el a focitól, jelenleg a székesfehérvári klub leányszakosztályának a technikai vezetője. Csapata pedig, nagy meglepetésére, meg is látogatta őt a kórházban.

– Nagy erőt adnak nekem, jólesett, hogy bejöttek. Azzal köszöntek el, hogy mihamarabb menjek vissza hozzájuk. Azonban erre még várni kell. Az első két nap húzós volt, és egy hétig még biztosan kórházban leszek. De ha már kicsivel is jobb lesz a térdem, mint volt, már megérte – tette hozzá Szabó.

Célegyenesben a stadion

Bejárást tartottak a Mol Vidi új otthonában, a Sóstói Stadionban, amelyet várhatóan novemberben adnak át. A hírek szerint azonban nem focimeccsel, hanem az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjével debütál a létesítmény jövő hónap 9-én.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek