Sport

Sós Csaba: Katinka jobb, mint amire számítottam

Kövér Dávid

Létrehozva: 2018.10.15.

Bizakodó Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya Hosszú Katinka teljesítményét látva. A szakember Tokióban is aranyat remél az Iron Ladytől.

Először rendezett Világkupát Magyarország. Voltak meglepetések?
Szakmai értelemben nem. De megint bebizonyosodott, hogy hazánk kiváló házigazda. Nem tudom, hogy mi mit tudunk, amit mások nem. Első Világkupánkon 42 ország vett részt, erősebb volt a mezőny, mint az Európa-bajnokságon. A közönség pedig iga­án kitett magáért, remek hangulatot varázsolt a Duna Arénába.

Különösen akkor, amikor Katinka úszott. Valósággal felrobbant az aréna. El is érzékenyült az Iron Lady a győzelmei után...
Hihetetlen nehéz időszakon van túl. Ritkán kerül szakmai és magánéleti válságba egyszerre egy sportoló. Nem tudtuk, hogy mennyi időt vesz igénybe, mire visszatér a formája. A Vk-n mutatott teljesítménye azonban bizakodásra ad okot. Egyre jobban közelít a csúcsformájához.

Tokióban aranyesélyesként versenyezhet?
Persze. Két év van még hátra az olimpiáig, ahhoz képest most nagyszerűen áll Katinka.

Cseh Lászlót láthatjuk még 200 vegyesen versenyezni?
Állandóan kacérkodik ezzel a gondolattal, csak egy a probléma: utálja a mellet. Rengeteg időt venne igénybe, mire össze tudná hangolni az úszásnemeket, ezért nem hiszem, hogy világeseményen rajthoz áll ebben a számban.

Rengeteg fiatal versenyzőt is láthattunk a Világkupán, olyanokat, akiket a klubja nevezett. Mit ad egy ilyen verseny a tinédzsereknek?
Számukra hatalmas tapasztalatszerzés volt. Elcsíptem egy beszélgetést, amikor egy hetedik osztályos gyerek mondta a barátainak, nem tud suliba menni, mert a Világkupán indul. Egy olyan versenyen, ahol Hosszú Katinka, Sarah Sjöström, Cseh László vagy Chad le Clos is medencébe csobbant. Az ilyen élmények is kellenek ahhoz, hogy még jobb úszóvá váljon egy fiatal.

Annyira szoros a mezőny, hogy már itthon is hatalmas csatákat láthatunk a válogatott tagságért...
Fel van adva a lecke, az biztos. Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamásnak sem könnyű tartania a lépést. A 200 pillangó döntőjében négy magyar is indult, Tomi azonban nem került be a döntőbe. Hihetetlen szoros a mezőny, könnyen ki lehet kerülni a keretből.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek