Sport

Rossi, Orban és Vinícius is nyelvtanárhoz jár - Magyarul tanulnak a válogatott sikeréért

K. B.

Létrehozva: 2018.10.10.

Görögország - Magyarország, Péntek, 20.45, Tv: M4 Sport. <p></p>

Forrás: AFP, Bánkúti Sándor

Fociválogatottunk újonca, Willi Orban legutóbb gyermekként beszélt magyarul, de most megint tanulja a nyelvet. Miként Vinícius Paulo és Marco Rossi kapitány is.

A magyar apától és lengyel anyától született, Németországban nevelkedett védő – azok után, hogy bekerült a nemzeti csapatunkba – fontosnak tartja feleleveníteni  magyarnyelv-tudását.

– Sziasztok! – kezdte a sajtótájékoztatót magyarul anyakönyvezett nevén Orbán Vilmos Tamás, majd németül folytatta: – Gyerekként aputól sokat tanultam, de ötéves voltam, amikor a szüleim elváltak. Azóta sajnos elveszett a nyelvtudásom – tette hozzá a védő, akinek lipcsei klubtársa, Gulácsi Péter pár szót ugyan már tanított, de vélhetően magántanár segítségével, önszorgalomból igyekszik majd elsajátítani a nyelvünket Németországban.

Válogatottbeli csapattársa, Vinícius Paulo tavalyi honosítása óta ugyanígy tesz, ő magyar feleségétől és kisfiától is sokat tanul.

– Nem mondom, hogy könnyű… Sőt kifejezetten nehéz, de ha az ember szorgalmas, akkor sikerülhet – nyilatkozta a brazil származású védő. A Vidinél és a válogatottnál is elmondták lapunknak, hogy a játékos azóta szinte már mindent megért magyarul, de bővebben válaszolni még inkább angolul szokott, ahogy az interjúkat is egyelőre ezen a nyelven adja.

– Megtanulok magyarul, ha szövetségi kapitány leszek – tett ígéretet még egy évvel ezelőtt Marco Rossi is, aki második hazájának tartja az országot, és hónapokkal később le is ülhetett a nemzeti csapat kispadjára. Első sajtótájékoztatóján az olasz szakember szintén magyarul köszöntötte a résztvevőket, és az MLSZ-től megtudtuk: Rossinál szintén folyamatban van a nyelvtanulás. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek