Sport

Marco Rossiért tűzbe megy a szurkolótábor

K. B.

Létrehozva: 2018.10.11.

Görögország - Magyarország, Holnap, 20.45, Tv: M4 Sport

Forrás: Czerkl Gábor

Marco Rossi szövetségi kapitány visszanyerte a magyar szurkolók bizalmát, akik nagy létszámban kísérik el a fociválogatottat az 1500 kilométerre fekvő Athénba.

Szinte napra pontosan két éve tartó átkot törne meg Athénban Nemzetek Ligája-mérkőzésen a magyar vá­logatott, amely legutóbb 2016 októberében tudott nyerni idegenben: Lettországot verte 2-0-ra vb-selejtezőn. A szurkolók is bizakodók, hiszen sokan kísérik el a csapatot, ami azt mutatja, hogy Marco Rossi kapitányt nemcsak a játékosok kedvelik, hanem a drukkerek is rögtön a bi­zalmukba fogadták.

Az Athénban belépőre váltható vouchereket tegnap délután kettő óráig lehetett megvásárolni. Az MLSZ arról tájékoztatta lapunkat, hogy a vendégszektorba eladott jegyek száma elérte az 520-at. Legutóbb éppen egy éve, még Bernd Storck vezetése alatt, a svájciak elleni vb-selejtezőn zarándokolt el ennyi magyar idegenbe. 

A válogatott fő szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade a jeles alkalomnak megfelelően készül az összecsapásra.

„Az idei legfontosabb túránkhoz érkezünk, mely mind a helyszínt, az ellenfelet, valamint az utazólétszámot tekintve kiemelkedik a többi közül” – írja Facebook-oldalán a csoport, amely  ismét gyülekezővel, közös vonulással és a mérkőzés kezdetén kisebb látvánnyal készül. „Egy új, nagyobb, egész tábort jelképező drapériával készülünk.”

A csoport minden magyar szurkolótól józan és felelősségteljes viselkedést vár, mert mint írják: nem nyújt üdítő látványt az a honfitársunk, aki öntudatlan állapotban fetreng egy parkban vagy részegen óbégatva fürdőzik egy városi szökőkútban. Továbbá mindenkit óva intenek a görög szurkolóktól, és arra kérik a ma­gyarokat, nyitott szemmel járjanak, figyelve a társaikra.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek