Sport

Dedikált dresszt kapott Baggiótól Mocsai Lajos

szs

Létrehozva: 2018.09.07.

Forrás: AFP

A Testnevelési Egyetemen járt  Roberto Baggio. Az egykori aranylabdás, vb-ezüst- és -bronzérmes támadó munkalátogatásán a nevét viselő focisuli képviselőjeként többször is tárgyal majd arról, miként működhet együtt a felsőfokú intézménnyel.

– A Baggio nevével fém­jel­zett vállalkozás általános sport-, illetve azon belül természetesen labdarúgó-specifikus képzési rendszert dolgozott ki. Ennek az esetleges magyarországi alkalmazásáról ejtettünk szót, de az együttműködésig még több egyeztetésre lesz szükség a jövőben – tájékoztatta a Borsot Mocsai Lajos rektor. – Megajándékozott egykori válogatottdresszével, még a nevét is ráírta a 10-es mezszámra.

Szakmai jellegű témák után az 51 éves Baggio megemlítette: hallotta, hogy Mocsai négy olimpián vezette a magyar kézilabda-válogatottat, amihez gratulált.

A futballpályák ikonja találkozott dr. Genzwein Ferenccel, az intézmény kancellárjával is, aki elmesélte neki: legalább kétszázszor járt Udinében. – Tudniillik az Udinese a kedvenc csapatom – magyarázta Baggiónak Genzwein. – Ő erre azt felelte, az együttes egykori kiválóságát, Antonio di Natalét maga is kivételes labdarúgónak tartja. Utóbbi állítást statisztika is igazolja: Di Natale az Udinesében 385 bajnoki meccsen 191 gólt szerzett. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek