Sport

Úszó Eb: Szigorúan bevizsgált orrsprét használ Milák Kristóf

Sz. S.

Létrehozva: 2018.08.07.

Manapság mindenre kell ügyelni, ezért az Eb-aranyérmes úszó, Milák Kristóf bedugult orrára olyan sprét kapott, ami nem tartalmaz tiltott összetevőt.

Forrás: AFP

A 200 mé­ter pillangón Glasgow-ban első felnőtt Eb-aranyérmét szerző érdi úszó, Milák dühös, amiért nem sikerült egyéni csúcsot úsznia. Igaz, így is utcahosszal verte Európát. Aztán tegnap 50 pillangón a 37. helyezettként zárt.

– A vasárnapom az interjúk miatt túl hosszúra sikeredett – mondta Milák. – Az 50 pille amúgy is csak kiegészítő távom, fáradt voltam, nem ment az úszás.

Ráadásul nincs túl jól, a 18 éves sportoló asztmával küszködik – tudtuk meg az edzőjétől:

– Emellett ráadásul a torka is fáj – tette hozzá a szakember. 

– A csapatorvos dr. Csepregi Éva orrsprét írt fel neki, hogy a légzése rendben legyen. Ügyeltünk, ne­hogy tilos összetevőt tartalmazó gyógyszert kapjon, és ha szükséges, a dr. Tiszeker Ágnes vezette Ma­gyar Antidopping Csoporttal is felvesszük a kapcsolatot. Kristóf szervezete a 200-as döntőben lemerült, ezért nem edz, csak pihen, majd a 100 pillangón rajtol.

Czene Attila olimpiai bajnokunk ezt nyilatkozta Milákról:

– Hallottam, mérges volt, mivel elmaradt az egyénicsúcs-javítása. Felhívnám a figyelmét: nem kell rekorddal nyernie, most örül­jön, legyen büszke a címére, a csúcsjavításokat meg tartalékolja a tokiói olimpiára... Ha lendüle­te megmarad, elhozhatja az aranyérmet a 2020-as nyári játékokról.

Bogi el se hitte

Kapás Boglárka nagy hajrázással, 150 méternél az ötödik helyen fordulva aranyérmes lett 200 méter pillangón: – Erre még én sem gondoltam, nagyon örülök, de jobb időt szerettem volna úszni. Az utolsó 25 méteren, amikor utolértem a német lányt, láttam, hogy más már nincs előttem. Akkor érzékeltem, hogy úristen, meg fogom nyerni – mondta a döntő után a 25 éves úszó, aki hatodik Eb-sikerét aratta. Ugyanebben a számban Szilágyi Liliána 6. helyezést ért el.

Hosszú Katinka 100 méter háton a második legjobb idővel jutott a mai döntőbe. Cseh László 50 méter pillangón nem jutott fináléba, kilencedikként zárt az elődöntőben. Kozma Dominik három századdal előbb ugrott vízbe, emiatt a 4x100-as vegyes gyorsváltónkat kizárták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek