Sport

12 éves a legfiatalabb magyar fogathajtó

P. Zs.

Létrehozva: 2018.08.23.

Juhász Péter a kora miatt épphogy csak nevezhetett az idei Kisbér-Ászáron rendezett Európa-bajnokságra, de máris jó eredményeket ért el. A fiatal fogathajtók szerint a legfontosabb a segédhajtó és egy jó ló.<br />

Forrás: Czerkl Gábor

Szinte bárkit elkap a hév, ha megismerkedik a fogathajtással. Sebesség, ügyesség, kitartó munka kell a jó versenyeredményhez. Az idei, Gyermek, Junior, Fiatal Fogathajtók Európa-bajnokságán és a Nemzetközi Póni Négyesfogathajtó versenyen, Kisbér-Ászáron megszületett a 100. érme a magyar fogathajtó sportnak. A legfiatalabb, a 12 éves Juhász Péter, bár nem szerzett  Európa-bajnoki érmet, de az egyik versenyszámban bronzéremmel zárt.

– Jövőre Franciaországban fogok versenyezni, már most érzem, hogy sok van még bennem. Nem sikerül mindig a legjobban, lehetnék picit lendületesebb – mondta a Borsnak szerénykedve Peti, aki edzője szerint nagy reménység. Az újonc hajtók nem kerülhetik el a viccesen kínos, titkos beavatást. A tizenévesek pedig megszégyenítő komolysággal vallják, a jó versenyhez nem kell más, csak egy szuper ló, egy kemény edző és segédhajtó, és reggel egy nagyon erős kávé. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek