Sport

Svédország kiállt a játékosáért

Címkék
foci-vb

K. B.

Létrehozva: 2018.07.04.

Forrás: AFP

Csaknem egész Svédország beállt a válogatott focista, Jimmy Durmaz mögé. Ő az, akit terroristának neveztek és halálosan megfenyegettek még a németek elleni csoportmeccs után, mert Toni Kroos győztes gólja előtt a tizenhatos közelében szabálytalankodott.

– Profi focista vagyok, megtanultam együtt élni a kritikákkal. De van egy határ, s ezt néhányan átlépték, amikor megfenyegettek, és arabnak, tálibnak, valamint terroristának csúfoltak. És ennél is rosszabb, ha a családom, a gyermekeim lesznek az áldozatok – mondta az édesapja révén szír származású focista, aki Mexikó ellen már nem is játszott. – Svéd vagyok, büszkén viselem a válogatott mezét, és nem hagyom, hogy ezt néhány rasszista tönkretegye. Fenébe a rasszizmussal!

Durmaz mögé nemcsak csapattársai álltak be, a szövetség főtitkára, Hakan Sjöstrand elmondta: jelentették az esetet a rendőrségnek.

Svédország sportminisztere, Annika Strandhäll pedig a parlamentben és Stockholm utcáin is Durmaz 21-es mezében jelent meg, ezzel kifejezve együttérzését. A közösségi oldalon a „#WeAre­Sweden” jelöléssel lehet kimutatni a drukkereknek, hogy elítélik a rasszizmust.

Sajnos a halálos fenyegetések mindennapossá váltak a vb-n. Dániában is a rendőrséghez fordultak, miután a horvátok elleni szétlövésben utoljára hibázó dán focistát, Nicolai Jörgensent is inzultálták.

Ami a svéd–svájci nyolcaddöntőt illeti, az északiak egy öngóllal továbbjutottak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek