Sport

Ebedli Zoltán nem ért egyet a világbajnoki létszámemeléssel

(szabó)

Létrehozva: 2018.07.15.

Ebedli Zoltán, az FTC futballcsapatának egykori klasszisa nem kifejezetten érti, hogy miért kellene felemelni a labdarúgó vb-döntő létszámát a mostani 32-ről negyvennyolcra.

Forrás: Purger Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk, a FIFA azt fontolgatja, hogy a 2022-es katari futballvilágbajnokságon esetleg - mert erről lesz még vita bőven! - a mostani 32 helyett már negyvennyolc válogatott vegyen részt.

Ebedli szerint ez nem egy jó húzás, hiszen a mostani harminckettő között is volt olyan csapat, amelyik nem feltétlenül oda való.

– Senkit sem kívánok megsérteni, de kérdem én: mit keresett egy panamai válogatott Ororszországban, és szerintem Szaúd-Arábia sem mutatott olyan futballt, amiről utólag érdemes sokat beszélni... - így Ebedli. – Ha tovább hígul a mezőny, az nem tesz jót a színvonalnak. Értem persze, a FIFA célja az, hogy kedvet teremtsen úgymond "kis válogatottak" számára is, de tudni kell, hol a határ.

Ezért aztán Zoli őszintén reméli, hogy a további egyeztetések során nem megy át a gyakorlatba ez az ötlet.

– Már csak azért sem, mert a mostani lebonyolítás is feszített tempójú volt. Korán kiestek azok a válogatottak, melyeket kiválóságok vezéreltek. Így Lionel Messi Argentínája és az a Portugália, amelyet azért érdemes megnézni, ha Cristiano Ronaldo is pályán van. E két játékos nagyon elfáradt, mert "kifacsarták" őket az első félévben. A mostani lebonyolításban a háromnapos pihenő például kevés, elvégre olykor fantasztikus tudású válogatottak néztek farkasszemet egymással. Bizony, gondolni illene a labdarúgók egészségére is! Kinek jó az, ha egy huszonéves focista úgy néz ki mint egy negyvenes férfi?

Az viszont helyeslendő, teszi hozzá Ebedli, hogy 2022-ben Katarban már télen lesz a vb-döntő.

– Hűtott stadion ide, hűtött környezet oda, a mostani 40 fokos kánikula tűrhetelten lenne – viszont 26 fokos melegben inkább lehet majd futballozni. Kérdés, a futballsport hatalmasságai, élenjáró országai miként alakítják át téli bajnoki, illetve kupamenetrendjüket, nem beszélve az európai kupák meccsterminusairól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek