Sport

Vay Ádám örül, hogy magyarul beszélhet

T. D.

Létrehozva: 2018.04.16.

Vay Ádám 10 hónap elteltével jött ismét haza: a vasárnap kezdődő hoki-vb-re készül a válogatottal. A Minnesota Wild kötelékéhez tartozó kapus nem tudja, neki szavaz-e bizalmat Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány.

– De az biztos, hogy eszméletlenül jó érzés itthon lenni, és végre magyarul beszélni. Amerikában csak a barátnőmmel tudtam ezt megtenni – mondta lapunknak Ádám.

– Nagyjából 10 hónapja nem voltam Magyarországon. Számítottam rá, hogy behívnak a válogatottba, de bizonytalan volt, a klubom el tud-e engedni. Aztán mivel nem jutottunk a rájátszásba, eldőlt a dolog. Ádám Szlovénia elleni felkészülési mérkőzést még kihagyta, a japánok elleni, szintén hosszabbításban elért győzelemnél viszont már ott volt a jégen.

– Hiába jók az eredmények a felkészülési meccseken, nehéz vb elé nézünk. Ha sikerül feljutnunk, az a szerencsén is múlni fog, az aktuális formán és a helyzeteken. A legfőbb, hogy jó eredményt érjünk el. A magyar közönség biztosan kitesz majd magáért. Szerencsére Amerikában is nagyon szeretnek a szurkolók, volt rá példa, hogy a Rapid Cityben egy szurkoló magyarul írta ki, hogy „Te vagy a király”, nyelvtanilag teljesen helyesen. Egy profi sportolónak fontos, hogy a magánélete kiegyensúlyozott legyen. Szerencsére Ádám mellett egy olyan lány áll, aki minden igyekezetével azon van, hogy nyugodt légkört teremtsen a kapusnak.

– Minden támogatást megkaptam a barátnőmtől, így ki­egyensúlyozott vagyok. Igyekeztünk a szürke hétköznapokat feldobni, hiszen a sportolói élet sokszor elég egyhangú tud lenni, de mi mindent megtettünk, hogy ne unjuk meg egymást. Anita is igyekezett megtalálni a számításait, személyi edzőként dolgozik, amit korábban itthon is csinált, szerencsére ott is sikerült elhelyezkednie, ezzel el is tudja magát foglalni.             

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek