Sport

Forró vízben melegített súlygolyóval - Márton Anita az első fedett pályás vb-aranyérmesünk

Bors

Létrehozva: 2018.03.03.

Fantasztikus bravúr: a birminghami atlétikai vb-n Márton Anita szerezte meg a sportág első fedett pályás magyar világbajnoki aranyérmét.

Forrás: Bors

Előzetesen bárcsak mindig ilyen magabiztosan jósolna, majd szerepelne Anita. A Szegeden élő és készülő békéscsabai klubot képviselő súlylökőnő sejtetni engedte, hogy új lökőtechnikája révén örömöt szerez nekünk.

Megtette, 19.62 m-es dobással az első helyen végzett, 40 centivel előzte meg a jamaicai Danniel Thomas-doddot.

Anita a 2016-os riói olimpián bronzérmet érdemelt ki, a magyar sport kiváló erőssége, hiszen eddig fedett pályán szerzett már két vb-ezüstérmet, továbbá - szintén fedettben - két Eb-aranyérme is van már.

Birminghamre időzített egy új forgásformát, minek következtében lényegesen gyorsabban, és robbanékonyabban, erősebben lőtte ki a golyót. Érdekesség, a sporteszközök olyan hidegek voltak, hogy a viadal előtt forró vizes vödörben melegítették fel azokat.

Márton azt mondta, meglepő, hogy viadal közben kétszer is megfelezték a mezőnyt, ezzel nem is nagyon ért egyet, viszont a harmadik sorozatban elért 19,48 m-es dobása megnyugtatta, ebből fakadóan utolsóra, hatodikra az új magyar fedett pályás rekorddal egyenértékű 19.62-es remek gyakorlatot mutatott fel. Arra a riválisainak már nem is volt válaszuk.

Angliai tökéletes helytállása után máris arról álmodozhatunk, hogy a 2020-as tokiói olimpián a végső első helyért szállhat majd harcba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek