Sport

Szerénységre neveli magyar fiát Roberto Carlos

Bors

2017. december 22. péntek 08:15

Gyakran tölti együtt az idejét a Real Madrid legendája, Roberto Carlos és magyar fia, Cristofer, aki édesanyja szerint tiszta apja. A brazil kitartásra, harcosságra és szerénységre neveli gyermekét.

A legendás brazil exhátvéd hazájában, míg a Madridban édesanyjával élő gyermeke, Cristofer Magyarországon tölti az ünnepeket. A spanyol fővárosban azonban apa és fia gyakran múlatja együtt az időt.

– Természetesen a focizás a kedvenc közös programom apával, de sok meccset nézünk a tévében is, és bár sokat utazik, amikor ideje engedi, az én mecscseimre is kijön, és szurkol nekem – mesélte a Borsnak a Real Madrid fiókcsapatában nevelkedő Cristofer, aki sütögetni, fagyizni és füvet nyírni is szokott apukájával.

– Szerénységre tanított, és arra, hogy soha ne adjak fel semmit. A focipályán pedig megmutatta, hogyan tegyem le a szabadrúgáshoz a labdát, és milyen erővel lőjem meg. De szögleteket, cseleket és passzokat is gyakorol velem – mondta a 11 éves fiú. Cristofer egyébként vízilabdázik is, de a fociban szeretne a csúcsra jutni, és Aranylabdát nyerni.

– Apa a legnagyobb sztár a szememben, egy nagyon szerény focista, ő a példaképem egyben, na meg Cristiano Ronaldo is a kedvencem – tette hozzá Cristo, aki édesanyja, Horváth Alexandra szerint – akivel a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában szerepelt – tiszta apja, őt látja a mozgásában, a külsejében, a mosolyában és a gesztusaiban is. A fiatal madridi focistának a hétvégi, Barcelona elleni El Clásicóra is megvan a tippje.

– Apa is hazautazott, Brazíliá­ba, úgyhogy itthon nézem a meccset a családommal. Szerintem a Real Madrid nyer 2-1-re – jövendölt Cristofer, akinek kedvenc magyar csapatai is vannak: a Fradi, a Vasas és a ZTE. A hazai focisták közül pedig Böde Dánielt, Remili Mohamedet és Torghelle Sándort kedveli.   

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet