Sport

Néhai nevelőapja miatt a MOB-elnök már gyűjti az évkönyveket

Címkék
olimpia

szs

Létrehozva: 2017.12.03.

Súlyra is tekintélyes, ezért afféle pingpong-izmú olvasó el sem bírja - mert igencsak súlyos! - a MOB 2017-es évkönyvét. Az annales bemutatója kapcsán Kulcsár Krisztián, az olimpiai bizottság elnöke meleg szavakkal emlékezett elhunyt nevelőapjára, Móna Istvánra is.

Forrás: Fejér Bálint

A 46 éves Kulcsár Krisztián sohasem gyűjtötte a honi olimpiai bizottság kiadványait. Így arról is nemrég értesült, hogy az 1984-es Los Angeles-i olimpia után készültet az MSZMP betiltatta, majd bezúzatta, mert a szocialista országok azt az eseményt szovjet parancsra bojkottálták, akkor meg minek olvasson róla a sportkedvelő magyar?!

A mostani kiadványról a 2017. május másodikán az elődjét, Borkai Zsoltot tisztújításon legyőző egykori háromszoros világbajnok vívó, a MOB-elnök Kulcsár meleg szavakkal méltatta, már csak azért is, mert néhai nevelőapja a lelkére kötötte, hogy olvasgassa az évkönyveket.

- Az 1988-as, szöuli ötkarikás játékok utáni kiadványt azért őrzöm otthonomban, mert elhunyt nevelőapám, az öttusázó Móna István nekem ajándékozta ezzel az írásbeli ajánlással: "Tegyél meg mindent a páston azért, hogy ebben a könyvben valamikor Neked is helyed legyen!" 

Nos, Kulcsár Krisztián megfogadta az intelmet, bár azt nem tudjuk, hogy 1988 óta készült-e róla portré vagy exkluzív beszélgetésre invitálta-e valamelyik tollforgató. Az ideiben mindenesetre szerepel. Arról (is) vall, milyen érzés MOB-elnöknek lenni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek